Tom Boonen geeft forfait voor de Ronde van Californië die op 12 mei in Escondido van start gaat. Dat bevestigde Patrick Lefevere, manager van Omega Pharma-Quick.Step, aan Sporza.

De Belgische kampioen is onvoldoende hersteld van de blessures die hij bij zijn val in de Ronde van Vlaanderen op 31 maart opliep.

'Geen figurant'
"We vinden dat hij niet genoeg hersteld is. Hij heeft nog last van de knie waaraan hij geopereerd is en ook zijn dijbeen en zijn rug doen pijn. Dat moet eerst behandeld worden, de rest volgt wel", verklaarde Lefevere aan Sporza.

"Tom traint wel al, maar nog niet voluit. De Ronde van Californië is dit jaar ook erg zwaar en het is niet de bedoeling dat een renner als Boonen als figurant rondrijdt." (Belga/INM)

Tom Boonen geeft forfait voor de Ronde van Californië die op 12 mei in Escondido van start gaat. Dat bevestigde Patrick Lefevere, manager van Omega Pharma-Quick.Step, aan Sporza. De Belgische kampioen is onvoldoende hersteld van de blessures die hij bij zijn val in de Ronde van Vlaanderen op 31 maart opliep. 'Geen figurant' "We vinden dat hij niet genoeg hersteld is. Hij heeft nog last van de knie waaraan hij geopereerd is en ook zijn dijbeen en zijn rug doen pijn. Dat moet eerst behandeld worden, de rest volgt wel", verklaarde Lefevere aan Sporza. "Tom traint wel al, maar nog niet voluit. De Ronde van Californië is dit jaar ook erg zwaar en het is niet de bedoeling dat een renner als Boonen als figurant rondrijdt." (Belga/INM)