De 34-jarige renner van Etixx-Quick.Step kwam op een kleine twintig kilometer van de finish ten val en greep meteen naar de schouder. Eerst werd gevreesd voor een breuk van het linkersleutelbeen, maar uiteindelijk bleek het om een verrekking te gaan.

'Hij zal drie à zes weken out zijn en mist de Vlaamse klassiekers", liet Etixx Quick Step na afloop weten.

De rit werd gewonnen door Alexander Kristoff (Katusha). Na 196,5 kilometer van Saint-Rémy-les-Chevreuse naar Contres was de 27-jarige Noor in een massasprint sneller dan de Fransen Nacer Bouhanni en Bryan Cocquard. De 24-jarige Pool Michal Kwiatkowski, ploegmaat van Boonen, behield de gele leiderstrui. De Australiër Rohan Dennis staat in dezelfde tijd. Voor Kristoff is het de vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij drie etappes in Qatar en één in Oman. (Belga/KVDA)

De 34-jarige renner van Etixx-Quick.Step kwam op een kleine twintig kilometer van de finish ten val en greep meteen naar de schouder. Eerst werd gevreesd voor een breuk van het linkersleutelbeen, maar uiteindelijk bleek het om een verrekking te gaan. 'Hij zal drie à zes weken out zijn en mist de Vlaamse klassiekers", liet Etixx Quick Step na afloop weten.De rit werd gewonnen door Alexander Kristoff (Katusha). Na 196,5 kilometer van Saint-Rémy-les-Chevreuse naar Contres was de 27-jarige Noor in een massasprint sneller dan de Fransen Nacer Bouhanni en Bryan Cocquard. De 24-jarige Pool Michal Kwiatkowski, ploegmaat van Boonen, behield de gele leiderstrui. De Australiër Rohan Dennis staat in dezelfde tijd. Voor Kristoff is het de vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij drie etappes in Qatar en één in Oman. (Belga/KVDA)