De Tour werd van 1999 tot 2005 zeven keer op rij gewonnen door Lance Armstrong, maar de Amerikaan moest zijn zeges afstaan na de bekendmaking van het USADA-rapport. De UCI vraagt de Texaan ook om zijn prijzengeld terug te betalen.

Eerder besliste de UCI om de sancties van het USADA tegen Armstrong over te nemen. De ex-renner werd zo wereldwijd levenslang geschorst en al zijn overwinningen sinds 1998 werden geschrapt. De beslissing om de zeges van Armstrong niet aan andere renners toe te kennen en dus geen nieuwe tourwinnaars aan te duiden, komt niet als een verrassing. Tourbaas Christian Prudhomme had immers al aangegeven dat dat de beste oplossing was. De renners die tussen 1999 en 2005 tweede werden na Armstrong, worden immers ook allemaal genoemd in dopingzaken.

De Wielerunie roept Armstrong en alle andere betrokken renners in het USADA-rapport daarnaast op om hun prijzengeld terug te storten. (Belga/INM)

De Tour werd van 1999 tot 2005 zeven keer op rij gewonnen door Lance Armstrong, maar de Amerikaan moest zijn zeges afstaan na de bekendmaking van het USADA-rapport. De UCI vraagt de Texaan ook om zijn prijzengeld terug te betalen. Eerder besliste de UCI om de sancties van het USADA tegen Armstrong over te nemen. De ex-renner werd zo wereldwijd levenslang geschorst en al zijn overwinningen sinds 1998 werden geschrapt. De beslissing om de zeges van Armstrong niet aan andere renners toe te kennen en dus geen nieuwe tourwinnaars aan te duiden, komt niet als een verrassing. Tourbaas Christian Prudhomme had immers al aangegeven dat dat de beste oplossing was. De renners die tussen 1999 en 2005 tweede werden na Armstrong, worden immers ook allemaal genoemd in dopingzaken. De Wielerunie roept Armstrong en alle andere betrokken renners in het USADA-rapport daarnaast op om hun prijzengeld terug te storten. (Belga/INM)