Op het WK veldrijden in het Amerikaanse Louisville (2 en 3 februari) worden de Belgische kleuren verdedigd door Niels Albert, Sven Nys, kersvers Belgisch kampioen Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Bart Wellens en Bart Aernouts.

Bondscoach Rudy De Bie maakte zijn selectie bekend in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB).

De Bie vertelde na afloop van het BK al dat de selectie al langer in zijn hoofd zat. Enkel wat de achtste man betreft, is er nog twijfel.

Indien Niels Albert, die als titelverdediger sowieso mag starten in het WK, volgende week in Hoogerheide de wereldbeker niet wint, en dus Sven Nys of Kevin Pauwels met de eindzege aan de haal gaan, kan ons land een achtste crosser naar Louisville sturen. De Bie zal daarvoor kiezen uit een van de drie volgende WK-reserven: Jim Aernouts, Jan Denuwelaere of Dieter Vanthourenhout.

Voor Tom Meeusen, normaal gezien een certitude in de Belgische WK-ploeg, was een selectie bij voorbaat uitgesloten. De Internationale Wielerunie UCI verbiedt immers dat renners tegen wie een disciplinair onderzoek loopt, opgenomen worden in een WK-selectie.

Om diezelfde reden werd hij ook al geweerd uit de Belgische selectie voor de wereldbekermanche in de Italiaanse hoofdstad Rome. (Belga/KVDA)

Op het WK veldrijden in het Amerikaanse Louisville (2 en 3 februari) worden de Belgische kleuren verdedigd door Niels Albert, Sven Nys, kersvers Belgisch kampioen Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Bart Wellens en Bart Aernouts. Bondscoach Rudy De Bie maakte zijn selectie bekend in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB). De Bie vertelde na afloop van het BK al dat de selectie al langer in zijn hoofd zat. Enkel wat de achtste man betreft, is er nog twijfel. Indien Niels Albert, die als titelverdediger sowieso mag starten in het WK, volgende week in Hoogerheide de wereldbeker niet wint, en dus Sven Nys of Kevin Pauwels met de eindzege aan de haal gaan, kan ons land een achtste crosser naar Louisville sturen. De Bie zal daarvoor kiezen uit een van de drie volgende WK-reserven: Jim Aernouts, Jan Denuwelaere of Dieter Vanthourenhout. Voor Tom Meeusen, normaal gezien een certitude in de Belgische WK-ploeg, was een selectie bij voorbaat uitgesloten. De Internationale Wielerunie UCI verbiedt immers dat renners tegen wie een disciplinair onderzoek loopt, opgenomen worden in een WK-selectie. Om diezelfde reden werd hij ook al geweerd uit de Belgische selectie voor de wereldbekermanche in de Italiaanse hoofdstad Rome. (Belga/KVDA)