Alberto Contador trekt een streep door een eventuele deelname aan de Ronde van Spanje. Het herstel van zijn scheenbeenbreuk verloopt te langzaam, zo laat de Spanjaard weten in een tweet.

"Een slechte dag. Het helen van de wonde wordt complex. Ik weet nog niet wanneer ik opnieuw op de fiets kan kruipen. Vaarwel Vuelta", twittert Contador.

De renner van Tinkoff-Saxo kwam op 14 juli ten val tijdens de tiende rit van de Tour. Hij liep toen een breuk op aan het rechterscheenbeen. El Pistolero hoefde niet onder het mes en had nog hoop om op 23 augustus de start van de Ronde van Spanje te halen. Die ambitie mag hij nu echter opbergen.

Alberto Contador trekt een streep door een eventuele deelname aan de Ronde van Spanje. Het herstel van zijn scheenbeenbreuk verloopt te langzaam, zo laat de Spanjaard weten in een tweet. "Een slechte dag. Het helen van de wonde wordt complex. Ik weet nog niet wanneer ik opnieuw op de fiets kan kruipen. Vaarwel Vuelta", twittert Contador. De renner van Tinkoff-Saxo kwam op 14 juli ten val tijdens de tiende rit van de Tour. Hij liep toen een breuk op aan het rechterscheenbeen. El Pistolero hoefde niet onder het mes en had nog hoop om op 23 augustus de start van de Ronde van Spanje te halen. Die ambitie mag hij nu echter opbergen.