Jurgen Van den Broeck finishte als twaalfde op 2:09.

In de stand heeft Nibali nu 3:37 voor op de Spanjaard Alejandro Valverde, in de rit vierde op 0:50. De Fransman Romain Bardet is op 4:24 derde.

Van den Broeck klom van de negende naar de achtste plaats op. Hij heeft 6:27 goed te maken op Nibali.

De Australiër Richie Porte, voor aanvang van de etappe de voornaamste belager van Nibali, zakte helemaal door het ijs in de eerste Alpenrit. Hij verloor bijna negen minuten en tuimelde uit de top tien van de algemene rangschikking.

Voor Nibali is het al de derde ritzege in deze Tour. Eerder won hij de tweede en de tiende etappe. Dit seizoen zit hij aan vier zeges. Een week voor de Tourstart was hij de beste in het nationaal kampioenschap van zijn land. (Belga/TE)

Jurgen Van den Broeck finishte als twaalfde op 2:09. In de stand heeft Nibali nu 3:37 voor op de Spanjaard Alejandro Valverde, in de rit vierde op 0:50. De Fransman Romain Bardet is op 4:24 derde. Van den Broeck klom van de negende naar de achtste plaats op. Hij heeft 6:27 goed te maken op Nibali. De Australiër Richie Porte, voor aanvang van de etappe de voornaamste belager van Nibali, zakte helemaal door het ijs in de eerste Alpenrit. Hij verloor bijna negen minuten en tuimelde uit de top tien van de algemene rangschikking. Voor Nibali is het al de derde ritzege in deze Tour. Eerder won hij de tweede en de tiende etappe. Dit seizoen zit hij aan vier zeges. Een week voor de Tourstart was hij de beste in het nationaal kampioenschap van zijn land. (Belga/TE)