De Gentse Zesdaagse werd gisteravond opgeschrikt door een zware val van de Belgische renner Gerben Thijssen. Hij viel tijdens de supersprint samen met de Deen Oliver Wulff Frederiksen. Thijssen bleef een tijd roerloos op de piste liggen en kwam pas na verloop van tijd weer bij bewustzijn.

Eerder al op de avond werd een volgelopen Kuipke opgeschrikt door een val met Mark Cavendish. Toen de sfeer er weer volledig inzat, sloeg Gerben Thijssen met Oliver Wulff Frederiksen zwaar tegen het ovaal. Thijssen kreeg onmiddellijk de eerste zorgden toegediend van de hulpdiensten en werd na verloop van tijd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere controle.

"Gerben bleef wel de hele tijd bij bewustzijn", liet Philippe Maertens, de woordvoerder van ploeg Lotto Soudal, noteren. "Hij zal later woensdag nog enkele extra onderzoeken moeten ondergaan. De verwachting is dat hij één tot drie dagen op intensieve zorgen zal moeten blijven. Zijn toestand is gelukkig stabiel."

De 21-jarige Genkenaar ging dinsdag zwaar onderuit tijdens de supersprint. Hij bleef een tijd roerloos op de piste liggen. Eerder op de avond werd een volgelopen Kuipke al opgeschrikt door een val met Mark Cavendish. Toen de sfeer er net weer volledig inzat, sloeg Gerben Thijssen met Oliver Wulff Frederiksen zwaar tegen het ovaal.

Thijssen kreeg onmiddellijk de eerste zorgden toegediend van de hulpdiensten en werd na verloop van tijd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere controle. De renners waren zeer aangeslagen door dit feit waardoor beslist werd het verdere programma van dinsdagavond af te gelasten. In principe wordt het programma van de tweede dag woensdag afgewerkt zoals voorzien.

De renners waren zeer aangeslagen door dit feit waardoor beslist werd het verdere programma af te gelasten. In principe wordt het programma van de tweede dag vandaag/woensdag afgewerkt zoals voorzien.

De Gentse Zesdaagse werd gisteravond opgeschrikt door een zware val van de Belgische renner Gerben Thijssen. Hij viel tijdens de supersprint samen met de Deen Oliver Wulff Frederiksen. Thijssen bleef een tijd roerloos op de piste liggen en kwam pas na verloop van tijd weer bij bewustzijn.Eerder al op de avond werd een volgelopen Kuipke opgeschrikt door een val met Mark Cavendish. Toen de sfeer er weer volledig inzat, sloeg Gerben Thijssen met Oliver Wulff Frederiksen zwaar tegen het ovaal. Thijssen kreeg onmiddellijk de eerste zorgden toegediend van de hulpdiensten en werd na verloop van tijd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere controle."Gerben bleef wel de hele tijd bij bewustzijn", liet Philippe Maertens, de woordvoerder van ploeg Lotto Soudal, noteren. "Hij zal later woensdag nog enkele extra onderzoeken moeten ondergaan. De verwachting is dat hij één tot drie dagen op intensieve zorgen zal moeten blijven. Zijn toestand is gelukkig stabiel."De 21-jarige Genkenaar ging dinsdag zwaar onderuit tijdens de supersprint. Hij bleef een tijd roerloos op de piste liggen. Eerder op de avond werd een volgelopen Kuipke al opgeschrikt door een val met Mark Cavendish. Toen de sfeer er net weer volledig inzat, sloeg Gerben Thijssen met Oliver Wulff Frederiksen zwaar tegen het ovaal. Thijssen kreeg onmiddellijk de eerste zorgden toegediend van de hulpdiensten en werd na verloop van tijd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere controle. De renners waren zeer aangeslagen door dit feit waardoor beslist werd het verdere programma van dinsdagavond af te gelasten. In principe wordt het programma van de tweede dag woensdag afgewerkt zoals voorzien. De renners waren zeer aangeslagen door dit feit waardoor beslist werd het verdere programma af te gelasten. In principe wordt het programma van de tweede dag vandaag/woensdag afgewerkt zoals voorzien.