Dit wordt gemeld in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Het onderzoek loopt al 2,5 jaar en leidde enkele jaren geleden al tot een tijdelijke schorsing van een wielrenner.

De arts in kwestie wordt ervan verdacht bloedtransfusies met ozon te hebben uitgevoerd. Die therapie zit in de schemerzone, maar voor het gerecht is het duidelijk: manipulatie met ozon is verboden.

19 sportlui, vooral bekende en semi-bekende wielrenners en veldrijders, riskeren een schorsing. "Wij menen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan dopinginbreuken", klinkt het bij het Leuvense parket.

De dossiers worden nu doorgegeven aan de bevoegde dopinginstanties, die moeten beslissen of de sporters geschorst worden.

Het Nieuwsblad kondigt aan dat het in de loop van de dag de namen van de sporters vrijgeeft.

(Belga/RR)

Dit wordt gemeld in De Standaard en Het Nieuwsblad. Het onderzoek loopt al 2,5 jaar en leidde enkele jaren geleden al tot een tijdelijke schorsing van een wielrenner.De arts in kwestie wordt ervan verdacht bloedtransfusies met ozon te hebben uitgevoerd. Die therapie zit in de schemerzone, maar voor het gerecht is het duidelijk: manipulatie met ozon is verboden.19 sportlui, vooral bekende en semi-bekende wielrenners en veldrijders, riskeren een schorsing. "Wij menen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan dopinginbreuken", klinkt het bij het Leuvense parket. De dossiers worden nu doorgegeven aan de bevoegde dopinginstanties, die moeten beslissen of de sporters geschorst worden. Het Nieuwsblad kondigt aan dat het in de loop van de dag de namen van de sporters vrijgeeft.(Belga/RR)