Gilbert heeft tweede ritzege beet in Vuelta

© Belga

Philippe Gilbert (BMC) heeft de negentiende etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven.

Philippe Gilbert (BMC) heeft de negentiende etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. Na 178,4 kilometer tussen Peñafiel en La Lastrilla was Gilbert in de licht hellende eindstrook sneller dan de Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) en diens landgenoot Daniel Moreno (Katusha).
Joaquim Rodriguez (Katusha) werd vierde, Gianni Meersman (Lotto-Belisol) vervolledigde de top vijf. Jan Bakelants (RadioShack-Nissan-Trek) werd zevende en zorgde zo voor drie Belgen in de top tien. De rode trui van de Spanjaard Alberto Contador (Saxo Bank) kwam niet in gevaar.

Eerder won voormalig Belgisch kampioen Gilbert ook al de negende etappe in deze Vuelta. Met zijn tweede ritzege van het seizoen lijkt ‘Phil’ helemaal klaar te zijn voor het WK in Valkenburg (23 september).

Zo werd een troosteloos lange rit, eentje om snel te vergeten, toch nog wat voor de Belgische wielerfans. Het zware parcours en de wind op kop zorgden ervoor dat er geen tempo kwam in deze etappe waarin meteen na de start Aitor Galdos en Jose Vicente Toribio aan de haal gingen. Het peloton liet begaan tot de twee op minder dan dertig kilometer van de finish bijgehaald werden.

Wat volgde was een lastige finale waarin het peloton nog uit elkaar spatte. Er kwamen nog late uitvallen, eerst van Egoitz Garcia eerst en daarna van Nicolas Roche, maar Philippe Gilbert trok zich gepast op tijd op snelheid en was sterk genoeg om stand te houden tot op de streep.

Zaterdag staat de twintigste etappe in deze Vuelta op het programma, een rit over 170,7 kilometer met start in Trescasas en aankomst in Bola del Mundo. Zondag wordt de Vuelta afgesloten met een rit over 115 kilometer tussen Cercedilla en Madrid. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content