Giro: Dombrowski wint vierde rit, Evenepoel verliest 11 seconden

© Belga Image

Joe Dombrowski heeft dinsdag de vierde rit in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Amerikaan eindigde solo voor nieuwe leider Alessandro De Marchi. Remco Evenepoel finishte als zestiende en verloor elf seconden op enkele concurrenten voor het klassement.

Een kopgroep van 24 renners kleurde de dag. Victor Campenaerts (Qhubeka ASSOS) en Quinten Hermans (Intermarché-Wanty Gobert) waren de aanstokers van de vlucht. Met Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix), Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step) en Lawrence Naesen (AG2R Citroën) sloten later nog drie Belgen aan. De kopgroep spatte op de heuvelachtige wegen snel uit elkaar. Hermans reed een tijd voorop, en ook Vervaeke en Serry toonden hun klimmersbenen. Finaal waren het Dombrowski en De Marchi die streden om de ritzege en de roze trui. De Amerikaan toonde zich de sterkste en won de etappe. De Marchi kreeg de roze trui.

Woensdag wacht de renners een vlakke rit van 177 kilometer tussen Modena en Cattolica. Aan de finish mag een massaspurt verwacht worden. Van Belgische zijde is het dan opnieuw uitkijken naar Tim Merlier.

Partner Content