Het peloton kreeg, met een vrij vlakke rit van 139 kilometer tussen L'Aquila en Foligno, de kortste etappe van deze Giro voorgeschoteld. Op papier een prooi voor sprinters, en spektakel bleef dan ook lang uit. Met de finish in zicht maakten de sprintploegen zich op voor de eindspurt. De ervaren Sagan toonde zich het sterkste van het pak en vlamde over de meet. De Colombiaan Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates) eindigde als tweede voor de Italiaan Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation). Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) werd vijfde, voor zijn teammaat Dries De Bondt.

Dinsdag volgt de eerste rustdag. Woensdag pikken de renners de draad weer op met een rit van 162 kilometer van Perugia naar Montalcino.

Het peloton kreeg, met een vrij vlakke rit van 139 kilometer tussen L'Aquila en Foligno, de kortste etappe van deze Giro voorgeschoteld. Op papier een prooi voor sprinters, en spektakel bleef dan ook lang uit. Met de finish in zicht maakten de sprintploegen zich op voor de eindspurt. De ervaren Sagan toonde zich het sterkste van het pak en vlamde over de meet. De Colombiaan Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates) eindigde als tweede voor de Italiaan Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation). Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) werd vijfde, voor zijn teammaat Dries De Bondt. Dinsdag volgt de eerste rustdag. Woensdag pikken de renners de draad weer op met een rit van 162 kilometer van Perugia naar Montalcino.