"Het parcours lag me nu eenmaal en een explosieve tijdrit is zeker iets voor mij, zeker met die kleine helling in de omloop", aldus Van Avermaet. "Na de afdaling in de bocht heb ik niet vol doorgegeven, daar heb ik nu wel spijt van. Daar had ik wat tijd kunnen goedmaken. Voor de rest mag ik niet ontevreden zijn over mijn proloog. Niemand van de ploeg legt me druk op, maar ik doe dat zelf wel. Ik wil hier presteren. Aan motivatie ontbreekt het me nooit. Mijn seizoen staat of valt niet met deze Ronde van Luxemburg, maar ik wil me hier gewoon laten zien. Deze tweede plaats is misschien een opstap naar iets moois later deze week. Maar deze rittenkoers is vooral een voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Daar wil ik zeker gaan voor één ritzege. De veertiende etappe naar Rodez stipte ik al aan. Eerst deze Ronde van Luxemburg afwerken. Ik sta nu één seconde achter op de leider en ook ploegmaat Jean-Pierre Drucker volgt niet veraf. We zien wel wat het geeft."

Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) viel net naast het podium. De 22-jarige West-Vlaming strandde op vijf seconden van Gaudin op de vierde plaats. "Het was het doel om hier goed te zijn. Met dat bergje in de omloop lag het parkoers me goed", reageerde Allegaert, die de jongerentrui mocht aandoen. "Ik zorgde ervoor dat ik net voor de klim nog niet alle reserves had opgebruikt. Daardoor kon ik in het tweede gedeelte van de tijdrit een stevig tempo ontwikkelen. In de afdaling ging ik dan ook voluit tot de eindstreep. Dit is alvast een mooie prestatie. Ik hoop dat ik mijn trui als beste jongere toch een tijdje kan meedragen in deze Ronde van Luxemburg."

"Het parcours lag me nu eenmaal en een explosieve tijdrit is zeker iets voor mij, zeker met die kleine helling in de omloop", aldus Van Avermaet. "Na de afdaling in de bocht heb ik niet vol doorgegeven, daar heb ik nu wel spijt van. Daar had ik wat tijd kunnen goedmaken. Voor de rest mag ik niet ontevreden zijn over mijn proloog. Niemand van de ploeg legt me druk op, maar ik doe dat zelf wel. Ik wil hier presteren. Aan motivatie ontbreekt het me nooit. Mijn seizoen staat of valt niet met deze Ronde van Luxemburg, maar ik wil me hier gewoon laten zien. Deze tweede plaats is misschien een opstap naar iets moois later deze week. Maar deze rittenkoers is vooral een voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Daar wil ik zeker gaan voor één ritzege. De veertiende etappe naar Rodez stipte ik al aan. Eerst deze Ronde van Luxemburg afwerken. Ik sta nu één seconde achter op de leider en ook ploegmaat Jean-Pierre Drucker volgt niet veraf. We zien wel wat het geeft." Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) viel net naast het podium. De 22-jarige West-Vlaming strandde op vijf seconden van Gaudin op de vierde plaats. "Het was het doel om hier goed te zijn. Met dat bergje in de omloop lag het parkoers me goed", reageerde Allegaert, die de jongerentrui mocht aandoen. "Ik zorgde ervoor dat ik net voor de klim nog niet alle reserves had opgebruikt. Daardoor kon ik in het tweede gedeelte van de tijdrit een stevig tempo ontwikkelen. In de afdaling ging ik dan ook voluit tot de eindstreep. Dit is alvast een mooie prestatie. Ik hoop dat ik mijn trui als beste jongere toch een tijdje kan meedragen in deze Ronde van Luxemburg."