Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Het bondsparket verdenkt Van Avermaet ervan verboden injecties met recuperatiemiddelen te hebben gekregen van "ozondokter" Chris Mertens.

Van Avermaet ontkent elke vorm van dopinggebruik. Zijn advocaten gaan voor de vrijspraak, maar volgens de informatie van de kranten riskeert hij toch twee jaar schorsing.

Van een positieve dopingplas is geen sprake. Hij wordt ook niet verdacht van zwaar dopinggebruik, genre epo of anabolica.

De vermeende feiten dateren van voor 2011. Een betrouwbare bron vergelijkt zijn situatie met die van veldrijder Laurens Sweeck. Zelf weigerde de BMC-renner vrijdag te reageren aan de kranten. Of hij zaterdag aan de start komt, was vrijdagavond onduidelijk. Die beslissing ligt in handen van zijn ploeg BMC.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.Het bondsparket verdenkt Van Avermaet ervan verboden injecties met recuperatiemiddelen te hebben gekregen van "ozondokter" Chris Mertens. Van Avermaet ontkent elke vorm van dopinggebruik. Zijn advocaten gaan voor de vrijspraak, maar volgens de informatie van de kranten riskeert hij toch twee jaar schorsing. Van een positieve dopingplas is geen sprake. Hij wordt ook niet verdacht van zwaar dopinggebruik, genre epo of anabolica. De vermeende feiten dateren van voor 2011. Een betrouwbare bron vergelijkt zijn situatie met die van veldrijder Laurens Sweeck. Zelf weigerde de BMC-renner vrijdag te reageren aan de kranten. Of hij zaterdag aan de start komt, was vrijdagavond onduidelijk. Die beslissing ligt in handen van zijn ploeg BMC. (Belga/RR)