De 31-jarige BMC-renner bleef na 198,3 kilometer Peter Sagan en Sep Vanmarcke voor. Van Avermaet volgt zichzelf op op de erelijst. Tom Boonen, die bezig is aan zijn laatste klassieke voorjaar, moest na enkele valpartijen opgeven.

Wereldkampioen Peter Sagan, olympisch kampioen Greg Van Avermaet en Sep Vanmarcke trokken met ruim een minuut voorsprong richting de meet op de Gentse Emile Clauslaan. Net als vorig jaar was Van Avermaet de Slowaak te snel af. Vanmarcke, in 2012 winnaar van de Omloop, moest tevreden zijn met de derde plaats.

De Italianen Fabio Felline en Oscar Gatto vervolledigden de top vijf. Met Oliver Naesen (7e) en Jasper Stuyven (8e) waren nog twee Belgen in de top tien terug te vinden.

Van bij de start lag het tempo hoog, in het eerste uur werd 46,3 kilometer afgewerkt. De Litouwer Gediminas Bagdonas en de Fransman Justin Jules tekenden voor de eerste aanval van de dag, dit tijdens de eerste passage aan de kasseizone van de Haaghoek na 51 kilometer koers.

Preben Van Hecke, de Nederlanders Mike Teunissen en Brian van Goethem en de Australiër Leigh Howard kwamen bij de twee vroege vluchters nog voor de beklimming van de Muur van Geraardsbergen. De zes leiders telden daar bijna vijf minuten voorsprong op de grote groep.

Ter hoogte van de Taaienberg ging onder impuls van Jasper Stuyven, Edward Theuns, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en Peter Sagan het tempo in de grote groep fors de hoogte in. Leigh Howard had dan al moeten lossen bij de leiders, maar achter hen bewoog er zeer veel. Van Avermaet slaagde erin met Sagan, Vanmarcke, Andrey Grivko, Alexis Gougeard en Thomas Boudat naar de vroege vluchters te rijden. Sagan bleef bommetjes gooien en trok tijdens de derde en laatste passage op de Haaghoek met Van Avermaet, Vanmarcke en Gougeard naar de vijf leiders.

Tijdens de beklimming van de Molenberg, de laatste helling van de dag op 35 kilometer van de finish, spatte de kopgroep helemaal uiteen. Van Avermaet, Vanmarcke en Sagan mochten als leiders de kasseizone van de Lippenhovestraat aansnijden, en dat met een voorsprong van 0:15 op een groepje met onder anderen Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Matteo Trentin, Jürgen Roelandts en Luke Rowe.

Tom Boonen had dan al de wedstrijd verlaten. De drie leiders sneden de laatste kasseizone, die van de Lange Munte op 20 kilometer van de meet, aan met een voorsprong van 0:30 op het elfkoppige groepje met Belgisch kampioen Gilbert en Roelandts. Het werd duidelijk dat Sagan, Van Avermaet en Vanmarcke zouden strijden voor de zege, want de rest had zich dan al bij de situatie neergelegd. Vanmarcke bracht van achteruit de sprint op gang. Van Avermaet anticipeerde fantastisch en hield zo iedereen achter zich.

Zondag staat met Kuurne-Brussel-Kuurne het tweede luik van het Belgische openingsweekend op het programma.

De 31-jarige BMC-renner bleef na 198,3 kilometer Peter Sagan en Sep Vanmarcke voor. Van Avermaet volgt zichzelf op op de erelijst. Tom Boonen, die bezig is aan zijn laatste klassieke voorjaar, moest na enkele valpartijen opgeven. Wereldkampioen Peter Sagan, olympisch kampioen Greg Van Avermaet en Sep Vanmarcke trokken met ruim een minuut voorsprong richting de meet op de Gentse Emile Clauslaan. Net als vorig jaar was Van Avermaet de Slowaak te snel af. Vanmarcke, in 2012 winnaar van de Omloop, moest tevreden zijn met de derde plaats. De Italianen Fabio Felline en Oscar Gatto vervolledigden de top vijf. Met Oliver Naesen (7e) en Jasper Stuyven (8e) waren nog twee Belgen in de top tien terug te vinden. Van bij de start lag het tempo hoog, in het eerste uur werd 46,3 kilometer afgewerkt. De Litouwer Gediminas Bagdonas en de Fransman Justin Jules tekenden voor de eerste aanval van de dag, dit tijdens de eerste passage aan de kasseizone van de Haaghoek na 51 kilometer koers. Preben Van Hecke, de Nederlanders Mike Teunissen en Brian van Goethem en de Australiër Leigh Howard kwamen bij de twee vroege vluchters nog voor de beklimming van de Muur van Geraardsbergen. De zes leiders telden daar bijna vijf minuten voorsprong op de grote groep. Ter hoogte van de Taaienberg ging onder impuls van Jasper Stuyven, Edward Theuns, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en Peter Sagan het tempo in de grote groep fors de hoogte in. Leigh Howard had dan al moeten lossen bij de leiders, maar achter hen bewoog er zeer veel. Van Avermaet slaagde erin met Sagan, Vanmarcke, Andrey Grivko, Alexis Gougeard en Thomas Boudat naar de vroege vluchters te rijden. Sagan bleef bommetjes gooien en trok tijdens de derde en laatste passage op de Haaghoek met Van Avermaet, Vanmarcke en Gougeard naar de vijf leiders. Tijdens de beklimming van de Molenberg, de laatste helling van de dag op 35 kilometer van de finish, spatte de kopgroep helemaal uiteen. Van Avermaet, Vanmarcke en Sagan mochten als leiders de kasseizone van de Lippenhovestraat aansnijden, en dat met een voorsprong van 0:15 op een groepje met onder anderen Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Matteo Trentin, Jürgen Roelandts en Luke Rowe. Tom Boonen had dan al de wedstrijd verlaten. De drie leiders sneden de laatste kasseizone, die van de Lange Munte op 20 kilometer van de meet, aan met een voorsprong van 0:30 op het elfkoppige groepje met Belgisch kampioen Gilbert en Roelandts. Het werd duidelijk dat Sagan, Van Avermaet en Vanmarcke zouden strijden voor de zege, want de rest had zich dan al bij de situatie neergelegd. Vanmarcke bracht van achteruit de sprint op gang. Van Avermaet anticipeerde fantastisch en hield zo iedereen achter zich. Zondag staat met Kuurne-Brussel-Kuurne het tweede luik van het Belgische openingsweekend op het programma.