De Nederlandse krant had het stuk getiteld met een citaat van Verbruggen: "Geen bewijs tegen Armstrong". Volgens Verbruggen reageerde hij enkel op de beweringen van Kathy LeMond, en niet op het USADA-rapport.

Kathy LeMond had gezegd dat Verbruggen in 1999 500.000 dollar had gekregen van sponsor Nike om een positieve dopingtest van Armstrong weg te moffelen, informatie die ze had gehoord van een Belgische mecanicien die toen werkte voor US Postal.

'Onjuist en misleidend'
"De titel boven het artikel is absoluut onjuist en misleidend. Ik distantieer mij volkomen van het artikel", betoogt Verbruggen, die ook erelid is van het IOC en het Nederlands Olympisch Comité NOCNSF.

"Ik protesteer met klem tegen de teneur van het artikel. Daarin wordt geheel ten onrechte gesuggereerd dat ik verklaard heb dat er ondanks het dossier van USADA geen bewijs is tegen Lance Armstrong. Ik heb mij daarover helemaal niet uitgesproken."

Volgens Verbruggen is er geen "heel interview" geweest met de "heren" van De Telegraaf. "Ik heb gewoon in een paar sms'jes gereageerd op de verklaring van mevrouw LeMond als zou er omkoping zijn geweest om een positieve plas van Lance Armstrong te doen verdwijnen."

"Mijn reactie was enkel en alleen dat Lance Armstrong nooit positief werd bevonden door de antidopinglaboratoria, dat er geen positieve test is geweest en dat er dus ook geen verborgen kon worden." (ANP/KVDA)

De Nederlandse krant had het stuk getiteld met een citaat van Verbruggen: "Geen bewijs tegen Armstrong". Volgens Verbruggen reageerde hij enkel op de beweringen van Kathy LeMond, en niet op het USADA-rapport. Kathy LeMond had gezegd dat Verbruggen in 1999 500.000 dollar had gekregen van sponsor Nike om een positieve dopingtest van Armstrong weg te moffelen, informatie die ze had gehoord van een Belgische mecanicien die toen werkte voor US Postal.'Onjuist en misleidend' "De titel boven het artikel is absoluut onjuist en misleidend. Ik distantieer mij volkomen van het artikel", betoogt Verbruggen, die ook erelid is van het IOC en het Nederlands Olympisch Comité NOCNSF. "Ik protesteer met klem tegen de teneur van het artikel. Daarin wordt geheel ten onrechte gesuggereerd dat ik verklaard heb dat er ondanks het dossier van USADA geen bewijs is tegen Lance Armstrong. Ik heb mij daarover helemaal niet uitgesproken." Volgens Verbruggen is er geen "heel interview" geweest met de "heren" van De Telegraaf. "Ik heb gewoon in een paar sms'jes gereageerd op de verklaring van mevrouw LeMond als zou er omkoping zijn geweest om een positieve plas van Lance Armstrong te doen verdwijnen." "Mijn reactie was enkel en alleen dat Lance Armstrong nooit positief werd bevonden door de antidopinglaboratoria, dat er geen positieve test is geweest en dat er dus ook geen verborgen kon worden." (ANP/KVDA)