"Na jaren van verdachtmakingen ben ik tevreden dat deze complottheorieën uiteindelijk niet meer dan theorieën blijken te zijn", meldde de voormalige UCI-voorzitter aan het Nederlandse persagentschap ANP.

"Het is een goede zaak dat Lance Armstrong uiteindelijk zijn dopinggebruik heeft toegegeven", liet de Nederlander weten. "Ik sluit me aan bij de conclusies van de UCI, in het bijzonder met het feit dat er nooit iets is 'weggewerkt' en dat de UCI, ook onder mijn leiding, altijd in de frontlinie heeft gestaan in het gevecht tegen doping."

Armstrong bevestigde bij Oprah Winfrey dat hij de UCI nooit betaald heeft om een positieve dopingtest te verdoezelen. Zijn ex-ploegmaats Floyd Landis en Tyler Hamilton schreeuwen jarenlang dat Armstrong positief testte in 2001 in de Ronde van Zwitserland en dat de UCI geld gekregen had om de positieve test te verdoezelen. Enkele jaren later volgde echter plots een dotatie van 100.000 euro. "De UCI zat krap bij kas en ik schoot te hulp om hun antidopingprogramma te ondersteunen." (Belga/TE)

"Na jaren van verdachtmakingen ben ik tevreden dat deze complottheorieën uiteindelijk niet meer dan theorieën blijken te zijn", meldde de voormalige UCI-voorzitter aan het Nederlandse persagentschap ANP. "Het is een goede zaak dat Lance Armstrong uiteindelijk zijn dopinggebruik heeft toegegeven", liet de Nederlander weten. "Ik sluit me aan bij de conclusies van de UCI, in het bijzonder met het feit dat er nooit iets is 'weggewerkt' en dat de UCI, ook onder mijn leiding, altijd in de frontlinie heeft gestaan in het gevecht tegen doping." Armstrong bevestigde bij Oprah Winfrey dat hij de UCI nooit betaald heeft om een positieve dopingtest te verdoezelen. Zijn ex-ploegmaats Floyd Landis en Tyler Hamilton schreeuwen jarenlang dat Armstrong positief testte in 2001 in de Ronde van Zwitserland en dat de UCI geld gekregen had om de positieve test te verdoezelen. Enkele jaren later volgde echter plots een dotatie van 100.000 euro. "De UCI zat krap bij kas en ik schoot te hulp om hun antidopingprogramma te ondersteunen." (Belga/TE)