Live Herlees: Lars Boom wint spektakelrit van Ieper naar Arenberg in Tour de France

09/07/14 om 10:22 - Bijgewerkt om 17:22

Lars Boom heeft de vijfde etappe in de Tour de France, met start in Ieper en aankomst in Arenberg (155 km), op zijn naam geschreven. De Nederlander van Belkin reed na een etappe die bol stond van de valpartijen, solo over de finishlijn. De Italiaan Vincenzo Nibali werd verrassend derde en zit steviger in het geel. Titelverdediger en favoriet Chris Froome gaf op na nieuwe valpartijen. Herlees onze liveblog.

Herlees: Lars Boom wint spektakelrit van Ieper naar Arenberg in Tour de France

© Belga Image

 • Kevin Van der Auwera

  Einde liveblog

  Bedankt om bij ons te volgen.

 • Kevin Van der Auwera

  Lars Boom schrijft vijfde rit op zijn naam

  De Nederlander rijdt solo over de streep in Arenberg na een etappe die bol stond van de valpartijen. Geletruidrager Vincenzo Nibali en Jacob Fuglsang werden tweede en derde op 19 seconden.

  Lars Boom

  Lars Boom © Belga Image

 • Kevin Van der Auwera

  Nog 2,5 kilometer voor Lars Boom

  De renner van Belkin geeft niet de indruk dit nog uit de handen te zullen geven. De mooiste overwinning uit zijn carrière wenkt.

 • Kevin Van der Auwera

  Nibali en Fuglsang jagen op Boom

  De Italiaan en de Oostenrijker geven vijf seconden prijs op de Nederlander. Verderop volgt onder anderen Jens Keukeleire.

 • Kevin Van der Auwera

  Lars Boom gaat ervandoor

  Er staat vandaag geen maat op de Nederlander. Hij rijdt solo op 5,5 km van de streep. Contador is intussen achtergelaten door Richie Porte.

 • Kevin Van der Auwera

  Achterstand van Jürgen Van den Broeck niet duidelijk

  De Belgische podiumkandidaat rijdt tussen de groep-Nibali en de groep-Contador, bij onder anderen Gallopin, maar zijn precieze achterstand op de geletruidrager is niet bekend.

 • Kevin Van der Auwera

  Vier renners gaan alleen door

  De kopgroep is weer uiteengescheurd: Nibali, Fuglsang, Westra en Boom gaan er vandoor, Keukeleire probeert hen bij te halen. Gaat Nibali, die op voorhand de kasseien zo hard vreesde, hier tot ieders verbazing de rit nog winnen? Nog 9 km.

 • Kevin Van der Auwera

  Verliest Contador hier de Tour?

  Mogelijk moet niet alleen Chris Froome, maar ook zijn voornaamste uitdager Alberto Contador nu al een kruis over de Tour maken. De Spanjaard moet al 2'07" prijsgeven op geletruidrager Nibali.

 • Kevin Van der Auwera

  Nog twee kasseistroken: de situatie

  De kopgroep, die weer is samengesmolten, begint aan de op een na laaste kasseistrook van de dag. De situatie op 15 km van de streep: nog 12 leiders. Dat zijn Nibali, Sagan, Fuglsang, Kwiatkowski, Cancellara, Keukeleire, Trentin, Westra, Lemoine, Hayman, Boom en Renshaw. Vanmarcke, Gallopin en Clarke zijn er niet meer bij.

 • Kevin Van der Auwera

  Klinkende namen vooraan

  Lars Boom, Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke, ... allemaal specialisten die op de afspraak zijn voor deze mini-Parijs-Roubaix. Nog 16 km.

 • Kevin Van der Auwera

  Lars Boom testte even de benen

  Zijn ontsnapping uit de kopgroep, samen met Peter Sagan, is alweer voorbij.

 • Kevin Van der Auwera

  Schade wordt groot voor Contador

  Volgens de wedstrijdinfo loopt zijn achterstand op Nibali al op tot 1'54". Ook Talansky moet al anderhalve minuut prijsgeven.

 • Kevin Van der Auwera

  15 koplopers op weg naar Arenberg

  Twee Belgen: Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire. Verder ook Nibali, Fuglsang, Westra, Sagan, Boom, Kwiatkowski, Renshaw, Trentin, Gallopin, Cancellara, Lemoine, Clarke en Hayman.

 • Kevin Van der Auwera

  Contador/Valverde op meer dan een minuut

  Het verval voor de twee podiumkandidaten blijft groter worden. Niemand die het had verwacht, maar Nibali doet hier een gouden zaak.

 • Kevin Van der Auwera

  Vooraan smelt het samen

  De vluchters van de dag zijn gegrepen. Met nog 26 kilometer tot de finish heeft zich vooraan een groep met 18 renners gevormd. Onder hen de gele trui Vincenzo Nibali, de groene trui Peter Sagan, ritfavoriet Fabian Cancellara en onze landgenoten Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire. Ook de koplopers van daarstraks - o.a. Gallopin, Westra, Clarke - zitten daarin. Zij beginnen aan de vierde kasseistrook.

 • Kevin Van der Auwera

  Contador en Valverde verliezen meer tijd

  Het verschil tussen de twee Spanjaarden en geletruidrager Vincenzo Nibali bedraagt nu al bijna een minuut. Nog 29 km tot de streep.

 • Kevin Van der Auwera

  Nog vier kasseistroken voor de boeg: Boom en Vanmarcke gaan

  Nog 34 km. De koplopers hebben de derde kasseistrook van de dag achter de kiezen. Nog vier te gaan, met die van Wallers als laatste voor de finish.

  Lars Boom en Sep Vanmarcke zijn in de achtervolging gegaan op de leiders, zij volgen op een 20-tal seconden, het peloton-Nibali op 34 seconden.

 • Kevin Van der Auwera

  Contador geeft 45" prijs op Nibali

  Alberto Contador, voor de Tour beschouwd als dé grote uitdager van titelverdediger Froome, zit ook niet in het peloton-Nibali. De Spanjaard geeft 45 seconden prijs op de Italiaanse geletruidrager. Het was verwacht dat het klassement dooreengeschud zou worden, en dat is momenteel aan het gebeuren.

Onze partners