Live Herlees: Michael Rogers wint eerste Pyreneeënrit in Tour de France

22/07/14 om 09:27 - Bijgewerkt om 17:22

De Australiër Michael Rogers wint na een vroege vlucht de zestiende etappe in de Tour de France, de eerste van drie Pyreneeënritten. Vincenzo Nibali blijft leider. Herlees onze liveblog.

Herlees: Michael Rogers wint eerste Pyreneeënrit in Tour de France

© Belga Image

 • Kevin Van der Auwera

  Einde van de liveblog

  Nibali blijft leider, voor Valverde. Pinot wipt over Bardet naar de derde plaats in het klassement. Bekijk alle uitslagen en klassement.

  Hiermee besluiten we deze liveblog, bedankt om bij ons te volgen.

 • Kevin Van der Auwera

  Jan Bakelants valt net buiten top tien

  De Belg van Omega Pharma-Quick.Step wordt elfde op 3'33". De Italiaan Vincenzo Nibali, twintigste op 8'32", blijft leider. In zijn gezelschap kwam Jens Keukeleire als 22e over de streep. Jurgen Van den Broeck komt binnen op 11'36" en verliest dus opnieuw kostbare tijd.

 • Kevin Van der Auwera

  Michael Rogers wint in Bagnères-de-Luchon

  Geen derde ritzege voor Thomas Voeckler dus in 'zijn' Luchon, hij finisht als tweede op negen seconden. Vassily Kirijenka is derde, José Serpa vierde en Cyril Gautier vijfde. Greg Van Avermaet eindigt als eerste Belg op de zesde plaats op een dertiental seconden van Rogers.

 • Kevin Van der Auwera

  Rogers gaat er alleen vandoor

  De Australiër van Tinkoff-Saxo heeft nog drie kilometer voor de boeg. Zijn voorsprong op het viertal bedraagt zo'n zeven seconden. Van Avermaet heeft nog altijd niet kunnen aansluiten, een ritzege lijkt er niet meer in te zitten.

 • Kevin Van der Auwera

  Bardet geeft bijna twee minuten prijs op Pinot

  Het verschil bedraagt volgens de wedstrijdleiding 1'40". Dat betekent dat Pinot virtueel over Bardet wipt naar de derde plaats in het klassement en misschien zelfs naar de tweede, afhankelijk van de achterstand van Valverde.

 • Kevin Van der Auwera

  Hergroepering vooraan

  Nog 7 km - Voeckler, Serpa en Rogers hebben in de afdaling weer het gezelschap van Kirjenka en Gautier gekregen. Greg Van Avermaet rijdt nog steeds in zesde positie, maar slaagt er voorlopig niet in aan te sluiten.

 • Kevin Van der Auwera

  Pinot rijdt Nibali er even af

  Weinig schokkends, het was net voor de top. Van de rest van de top tien kon enkel Péraud volgen. Valverde kwam op een tiental seconden van Nibali boven.

 • Kevin Van der Auwera

  Van Avermaet volgt op 32 seconden

  Onze landgenoot kwam als zesde boven op de Port de Balès. Kirjenka en Gautier rijden ook nog voor hem. Kan hij die achterstand nog goedmaken in de afdaling naar Luchon?

 • Kevin Van der Auwera

  José Serpa primus op de Port de Balès

  Nog 21 km - Voeckler en Rogers komen samen met Serpa als tweede en derde boven. Het drietal moet nu nog afdalen naar Bagnères-de-Luchon. Voeckler heeft zijn derde ritzege in Luchon dus nog altijd in het vizier.

  Thomas Voeckler

  Thomas Voeckler © Belga Image

 • Kevin Van der Auwera

  Aanval van Thibaut Pinot

  Pinot is vierde in de stand. Geletruidrager Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde, de nummers één en twee in het klassement, gaan makkelijk mee. Onder anderen witte trui Romain Bardet en Tejay Van Garderen, respectievelijk derde en vijfde voor deze etappe, zijn gelost. Mollema heeft Bardet in het vizier.

 • Kevin Van der Auwera

  Toen waren ze nog met drie

  Nog 23 km - Gautier betaalt zijn demarrage duur. Voeckler, Serpa en Rogers laten hem achter en moeten nog een kleine twee kilometer klimmen. Van Avermaet volgt niet ver daarachter samen met Kirijenka en Izagirre. Kan hij in de afdaling terugkeren? Het peloton knabbelt kleine stukjes van zijn achterstand: 9'57"

 • Kevin Van der Auwera

  Van den Broeck gelost uit het groepje favorieten

  De renner van Lotto-Belisol kan het tempo niet volgen. Hetzelfde scenario als de voorbije dagen dus. De groep met geletruidrager Nibali is intussen ook flink uitgedund.

 • Kevin Van der Auwera

  Gautier gaat zijn kans

  Nog 25 km - De Fransman van Europcar rijdt weg van Rogers, Serpa en Voeckler. Zij zijn nog met drie, ook Van Avermaet kon het tempo niet meer volgen. Daarmee zijn alle Belgen verdwenen uit de kop van de race.

 • Kevin Van der Auwera

  Is Valverde wat van plan?

  Al een heel tijdje intussen vooraan het peloton: een mannetje van Movistar die het tempo bepaalt.

 • Kevin Van der Auwera

  Nog één Belg mee

  Nog 26 km - Een zevental renners vormen een kopgroepje, onder hen Kirijenka, Serpa, Rogers, Voeckler, Gautier, Van Avermaet en Izagirra. Nog een vijftal kilometer tot de top.

 • Kevin Van der Auwera

  Voeckler leeft op

  Daarnet leek hij het moeilijk te hebben, nu rijdt hij op kop. Het peloton op 10'41".

 • Kevin Van der Auwera

  Vluchters vallen als vliegen

  Nog 28 km - Ook onder anderen Jan Bakelants en zijn ploegmaat Michal Kwiatkowski moeten eraf, wanneer Michael Rogers vooraan overneemt. De kopgroep die uit 21 renners bestond voor de beklimming, is al flink uitgedund.

 • Kevin Van der Auwera

  Eén Belg minder

  Voor Jens Keukeleire gaat het te snel. Ook Kevin Réza en Tom Jelte Slagter moeten passen voor het tempo van Kirijenka, die Bakelants in zijn wiel heeft. Ook Greg Van Avermaet is nog mee voorin. Nog zo'n 9 kilometer klimmen. Het peloton, dat op 11'20" volgt, wordt nog steeds aangevoerd door de mannen van Astana.

 • Kevin Van der Auwera

  En nu moet Roy eraf

  De Fransman van FDJ heeft zichzelf duidelijk voorbij gereden. Hij bengelt nu achteraan. Kirijenka trekt nu de kopgroep.

Onze partners