Live Herlees: Vincenzo Nibali boekt op Hautacam vierde ritzege in Tour de France

24/07/14 om 10:09 - Bijgewerkt om 17:25

Vincenzo Nibali wint ook de 18e etappe in de Tour de France, de laatste van drie Pyreneeënritten. De Italiaan was in de slotklim naar Hautacam sneller dan de Fransman Thibaut Pinot en de Pool Rafal Majka en verstevigt opnieuw zijn gele leiderstrui. Herlees onze liveblog.

Herlees: Vincenzo Nibali boekt op Hautacam vierde ritzege in Tour de France

© Belga Image

 • Kevin Van der Auwera

  Einde van de liveblog

  Voor Nibali is het al zijn vierde ritzege in deze Tour de France. Pinot wipt in het algemeen klassement over Valverde naar de tweede plaats, de Fransman heeft voor de tijdrit van zaterdag 15 seconden bonus op de Spanjaard.

  Bekijk alle uitslagen en klassementen.

  Hiermee besluiten we deze liveblog, bedankt om bij ons te volgen.

 • Kevin Van der Auwera

  Top 10 van de rituitslag

  1. Vincenzo Nibali

  2. Thibaut Pinot op 1'10"

  3. Rafal Majka op 1'12"

  4. Jean-Christophe Péraud op 1'15"

  5. Tejay Van Garderen op 1'15"

  6. Romain Bardet op 1'53"

  7. Bauke Mollema op 1'57"

  8. Leopold König op 1'57"

  9. Haimar Zubeldia op 1'59"

  10. Laurens Ten Dam op 1'59"

 • Kevin Van der Auwera

  Nibali is binnen!

  Pinot wordt tweede op 1'10".

 • Kevin Van der Auwera

  De laatste kilometer voor Nibali

  Het groepje-Péraud op anderhalve minuut, de groep-Valderde op meer dan twee minuten. De Italiaan boekt dus zijn vierde ritzege.

 • Kevin Van der Auwera

  Majka wordt op een minuut gesignaleerd

  Nog 3 km - Nibali lijkt bijna buiten schot, want Majka verliest terrein op de Italiaan: 57". De Pool staat op het punt te worden ingelopen door het trio Pinot-Péraud-Van Garderen.

 • Kevin Van der Auwera

  Aanvallen in groepje-Valverde

  Nog 5 km - Pinot, Péraud en Van Garderen versnellen, Valverde moet passen. Majka wordt op 45 seconden van Nibali gesignaleerd.

 • Kevin Van der Auwera

  Nibali nog niet gewonnen

  Nog 6 km - Majka loopt in op de Italiaan en komt al op een veertigtal seconden. De Pool heeft onderweg Nieve opgepeuzeld. De groep-Valverde volgt op ruim een minuut van Nibali. Deze rit eindigt op een duel tussen de rasklimmers Nibali en Majka.

 • Kevin Van der Auwera

  Een verschroeiend tempo

  Nog 7,5 km - Nibali maakt alweer een verpletterende indruk en rijdt volgens de wedstrijdleiding al een minuut weg van de groep met Valverde en heeft Nieve al te pakken. De Italiaanse geletruidrager is solo op weg naar de top. De jonge Pool Rafal Majka, tweevoudig ritwinnaar, demarreert ook en wil zijn bolletjestrui veiligstellen.

 • Kevin Van der Auwera

  Nibali dropt Horner

  Nog 9 km - De Italiaanse klimgeit gaat in Hautacam op zoek naar zijn vierde ritzege in deze 101e Tour de France. Hij heeft enkel de Spanjaard Nieve nog voor zich.

 • Kevin Van der Auwera

  Horner en Nibali gaan hard

  Nog 9,5 km - De Amerikaan en de Italiaan hebben Kadri al bijgehaald en meteen achtergelaten. Ze gaan nu op zoek naar Nieve, die nog een bonus van 47 seconden heeft.

 • Kevin Van der Auwera

  Nieve gaat solo, Horner neemt Nibali mee

  Nog 10 km - De Spanjaard heeft onderweg naar Hautacam zijn Franse medevluchter Kadri achtergelaten. Ruim een minuut verderop demarreert veteraan Chris Horner uit het peloton, enkel gele trui Nibali gaat mee met de Amerikaan

 • Kevin Van der Auwera

  Samensmelting nadert

  De groep met onder anderen Jan Bakelants staat op het punt te worden opgeslokt door het peloton, dat nu al op 1'20" van het leiders duo Kadri-Nieve volgt.

 • Kevin Van der Auwera

  Rojas wordt uit de Tour gezet

  De Spanjaard José Joaquin Rojas 'is uitgesloten van de koers omdat hij te lang in het zog van een wagen heeft gereden', maakt de Tourleiding bekend.

 • Kevin Van der Auwera

  Peloton peuzelt aan achterstand

  Nog 15 km - Amper 1'40" hebben de koplopers nog op het peloton. Kadri en Nieve beginnen zo dadelijk aan de slotklim naar Hautacam.

 • Kevin Van der Auwera

  Van den Broeck boven op twaalf minuten?

  Naar verluidt kwam VDB maar liefst twaalf minuten na Blel Kadri boven op de Tourmalet.

 • Kevin Van der Auwera

  Het avontuur-Valverde zit er al op

  Nog 20 km - Valverde en zijn kompanen zijn intussen weer gegrepen door de groep met gele trui Nibali, ze volgen op 2'40" van Nieve en Kadri. Het groepje Bakelants-Trofimov-De Marchi-Oss-Huzarski en Simon rijdt op 1'24" van het leidersduo.

 • Kevin Van der Auwera

  De laatste col van deze Tour

  Kadri en Nieve zijn op een vijftiental kilometer van het begin van de slotklim naar het skistation Hautacam, net als de Tourmalet een col van buiten categorie: 13,5 km bergop aan net geen 8 procent.

 • Kevin Van der Auwera

  De verschillen in de afdaling

  Nog 30 km - de situatie: Kadri en Nieve leiden voor een groepje met Bakelants, Trofimov, De Marchi, Oss, Huzarski en Simon (op 1'30") en een groepje Valverde, Izaguirre, Herrada en Wyss (op 3'45"). De groep met gele trui Nibali volgt op een viertal minuten.

 • Kevin Van der Auwera

  Valverde valt aan!

  Nog 40 km - Het nummer twee in het klassement (op 5'26" van geletruidrager Nibali) gooit zich als een steen naar beneden en rijdt in de afdaling van de Tourmalet weg van de groep met de 'grote namen'. Hij pakt meteen 15 seconden. Krijgen we nog wat opwinding op de slotklim naar Hautacam? Valverde heeft met Izaguirre en Herrada nog twee helpers voorin...

  Alejandro Valverde

  Alejandro Valverde © Belga Image

Onze partners