Dat heeft zijn ploeg vrijdag bevestigd. "De natuur kan men nu eenmaal niet beïnvloeden en bij Pozzato heeft het noodlot toegeslagen", zei sportdirecteur Bart Leysen.

Griep

Pozzato gaf woensdag in de Driedaagse De Panne-Koksijde op met het begin van buikgriep.

"Zijn ziekte verergerde alsmaar 's nachts", zegt Leysen. "Net als donderdag bleef hij ook vrijdag de hele dag in zijn bed."

"Hem zondag de lastige Ronde laten rijden in deze omstandigheden heeft dus geen enkel nut."

Pozzato wordt als kopman van Katusha vervangen door Mikhaylo Khalilov. De ploeg moet ook Kim Kirchen vervangen, die af te rekenen heeft met een cyste op het zitvlak.

Dat heeft zijn ploeg vrijdag bevestigd. "De natuur kan men nu eenmaal niet beïnvloeden en bij Pozzato heeft het noodlot toegeslagen", zei sportdirecteur Bart Leysen. Griep Pozzato gaf woensdag in de Driedaagse De Panne-Koksijde op met het begin van buikgriep. "Zijn ziekte verergerde alsmaar 's nachts", zegt Leysen. "Net als donderdag bleef hij ook vrijdag de hele dag in zijn bed." "Hem zondag de lastige Ronde laten rijden in deze omstandigheden heeft dus geen enkel nut." Pozzato wordt als kopman van Katusha vervangen door Mikhaylo Khalilov. De ploeg moet ook Kim Kirchen vervangen, die af te rekenen heeft met een cyste op het zitvlak.