Het Franse blad Le Dauphiné Libéré schrijft dat de Mont Ventoux in het begin van de derde week wordt beklommen. De laatste keer dat de Ventoux in het parcours werd opgenomen, was in 2009. Toen won de Spanjaard Juan Manuel Garate bovenop de mythische 'kale berg'. Daarvoor was het al van 2002 geleden dat de renners nog eens langs de Ventoux passeerden.

Nog volgens Le Dauphiné Libéré staat de rit met L'Alpe d'Huez op 18 juli op het programma, enkele dagen voor het einde van de Tour. Bovendien zou de legendarische col met de 21 bochten die dag niet een maar twee keer moeten bedwongen worden. Twee dagen later, een dag voor de finish in Parijs, zou er nog een klimtijdrit naar Semnoz op het menu staan.

De officiële voorstelling van het parcours vindt op 24 oktober plaats in Parijs. (Belga/KVDA)

Het Franse blad Le Dauphiné Libéré schrijft dat de Mont Ventoux in het begin van de derde week wordt beklommen. De laatste keer dat de Ventoux in het parcours werd opgenomen, was in 2009. Toen won de Spanjaard Juan Manuel Garate bovenop de mythische 'kale berg'. Daarvoor was het al van 2002 geleden dat de renners nog eens langs de Ventoux passeerden. Nog volgens Le Dauphiné Libéré staat de rit met L'Alpe d'Huez op 18 juli op het programma, enkele dagen voor het einde van de Tour. Bovendien zou de legendarische col met de 21 bochten die dag niet een maar twee keer moeten bedwongen worden. Twee dagen later, een dag voor de finish in Parijs, zou er nog een klimtijdrit naar Semnoz op het menu staan. De officiële voorstelling van het parcours vindt op 24 oktober plaats in Parijs. (Belga/KVDA)