De Brit haalde het in een sprint met twee van Greg Van Avermaet. De Noor Edvald Boasson Hagen vervolledigde het podium, topfavoriet Tom Boonen speelde geen rol van betekenis.

In schijfjes vormde zich na zowat 13 kilometer koers een kopgroep van acht renners. Dat waren Frederik Veuchelen, Stijn Steels, Cyril Lemoine, Christophe Laborie, Ramon Sinkeldam, Maciej Paterski, Aliaksandr Kuchynski en Andreas Schillinger. Zij boekten een maximale voorsprong van 4:20.

Na de Eikenberg spatte deze kopgroep volledig uit elkaar en werd die wat verderop gegrepen door een groep van zowat 40 renners. Het sein dan voor Niki Terpstra, Lars Boom, Arnaud Démare, Edvald Boasson Hagen en Kenneth Vanbilsen om op 40 kilometer van de finish te gaan aanvallen. Op de kasseizone van de Lippenhovestraat versnelden Boom, Terpstra en Boasson Hagen. Boom kreeg evenwel af te rekenen met een lekke voorband en verloor zo voeling met de leiders.

De verstandhouding bij Boasson Hagen en Terpstra was verre van goed en met nog 20 kilometer voor de boeg waren ook zij eraan voor de moeite. Het sein dan voor Greg Van Avermaet en Ian Stannard om aan te gaan. Ondanks een minieme voorsprong mochten zij sprinten voor de eindzege. Daarin haalde Stannard het met een vol wiel op Van Avermaet. (Belga/TE)

De Brit haalde het in een sprint met twee van Greg Van Avermaet. De Noor Edvald Boasson Hagen vervolledigde het podium, topfavoriet Tom Boonen speelde geen rol van betekenis.In schijfjes vormde zich na zowat 13 kilometer koers een kopgroep van acht renners. Dat waren Frederik Veuchelen, Stijn Steels, Cyril Lemoine, Christophe Laborie, Ramon Sinkeldam, Maciej Paterski, Aliaksandr Kuchynski en Andreas Schillinger. Zij boekten een maximale voorsprong van 4:20. Na de Eikenberg spatte deze kopgroep volledig uit elkaar en werd die wat verderop gegrepen door een groep van zowat 40 renners. Het sein dan voor Niki Terpstra, Lars Boom, Arnaud Démare, Edvald Boasson Hagen en Kenneth Vanbilsen om op 40 kilometer van de finish te gaan aanvallen. Op de kasseizone van de Lippenhovestraat versnelden Boom, Terpstra en Boasson Hagen. Boom kreeg evenwel af te rekenen met een lekke voorband en verloor zo voeling met de leiders. De verstandhouding bij Boasson Hagen en Terpstra was verre van goed en met nog 20 kilometer voor de boeg waren ook zij eraan voor de moeite. Het sein dan voor Greg Van Avermaet en Ian Stannard om aan te gaan. Ondanks een minieme voorsprong mochten zij sprinten voor de eindzege. Daarin haalde Stannard het met een vol wiel op Van Avermaet. (Belga/TE)