Team Ineos Grenadiers trekt deze zomer met Geraint Thomas als kopman naar de Ronde van Frankrijk. De Brit, Tourwinnaar in 2018, zal de selectie leiden met de Ecuadoraan Richard Carapaz en zijn landgenoot Tao Geoghegan Hart, de laureaten van de laatste twee Giro's, als belangrijkste steunpilaren. De Colombiaan Egan Bernal focust op de Ronde van Italië. Aanwinst Adam Yates voert het team aan in de Vuelta.

Teambaas Dave Brailsford schetste woensdagavond al in grote lijnen hoe de selecties er zullen uitzien voor de drie belangrijkste rondes. Bernal, de Tourlaureaat van 2019, krijgt in de Giro hulp van onder meer de Rus Pavel Sivakov, de Italiaanse wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna en klimgeit Daniel Martinez.

Laurens De Plus, die overkwam van Jumbo-Visma, mag zich in principe opmaken voor de Tour.

Of Bernal start in La Grande Boucle, ligt nog niet vast. Het is afwachten hoe hij de Giro verteert. Andere namen in de voorselectie van de Tour zijn Jonathan Castroviejo, Rohan Dennis, Michal Kwiatkowski, Richie Porte en Luke Rowe.

De Wielergids 2021 van Sport/Voetbalmagazine ligt sinds donderdag in de winkel!

Team Ineos Grenadiers trekt deze zomer met Geraint Thomas als kopman naar de Ronde van Frankrijk. De Brit, Tourwinnaar in 2018, zal de selectie leiden met de Ecuadoraan Richard Carapaz en zijn landgenoot Tao Geoghegan Hart, de laureaten van de laatste twee Giro's, als belangrijkste steunpilaren. De Colombiaan Egan Bernal focust op de Ronde van Italië. Aanwinst Adam Yates voert het team aan in de Vuelta. Teambaas Dave Brailsford schetste woensdagavond al in grote lijnen hoe de selecties er zullen uitzien voor de drie belangrijkste rondes. Bernal, de Tourlaureaat van 2019, krijgt in de Giro hulp van onder meer de Rus Pavel Sivakov, de Italiaanse wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna en klimgeit Daniel Martinez. Laurens De Plus, die overkwam van Jumbo-Visma, mag zich in principe opmaken voor de Tour. Of Bernal start in La Grande Boucle, ligt nog niet vast. Het is afwachten hoe hij de Giro verteert. Andere namen in de voorselectie van de Tour zijn Jonathan Castroviejo, Rohan Dennis, Michal Kwiatkowski, Richie Porte en Luke Rowe.De Wielergids 2021 van Sport/Voetbalmagazine ligt sinds donderdag in de winkel!