De 23-jarige Leuvenaar ontsnapte op zo'n 17 km van de streep uit een compacte kopgroep (met daarin onder meer Tom Boonen en Omloop-winnaar Greg Van Avermaet) en hield knap stand. Na 200,7 km wedstrijd had hij op de Brugsesteenweg in Kuurne 16 seconden voorsprong op een compact peloton.

De Noor Alexander Kristoff (Katusha) werd tweede, de Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis) derde. Met Edward Theuns (achtste) en Jonas Vangenechten (negende) eindigden nog twee landgenoten in de top tien.

Stuyven volgt op de erelijst Mark Cavendish op, de Brit van Team Dimension Data was er dit jaar niet bij in de tweede koers van het Belgische openingsweekend.

'Prachtige overwinning'

"Dit is een prachtige zege", glunderde Stuyven. "In onze kopgroep had ik de steun van mijn ploegmakker Boy van Poppel. Die leverde enorm veel werk en hield met zijn inspanningen zo eigenlijk de groep draaiende. Na verloop van tijd viel het toch stil en toen kreeg ik van Dirk Demol te horen dat het peloton tot op zowat 20 seconden naderde. Hij gaf me dan ook de raad om aan te vallen, indien dat nog ging natuurlijk".

Stuyven plaatste zijn aanval op zo'n 17 km van de streep. "In een strook met zijwind reed ik weg. Ik had snel een kloofje bijeen gereden en ben dan maar doorgegaan. Ik voelde dat ik vandaag in de sprint niet echt iets zou kunnen betekenen maar dat er wel een kans was in een vlucht. Dat bleek achteraf ook waar te zijn. Ik hield me in volle finale zo aerodynamisch mogelijk. Dirk Demol bleef me vooruit schreeuwen. Het was natuurlijk geen sinecure om alleen te vechten tegen die mannen achter mij waar toch ook Tom Boonen en Greg Van Avermaet deel van uitmaakten".

De laatste plaatselijke ronde zag ik enorm af, zeker op stroken met de wind op kop. Ik bleef echter in mijn zegekansen geloven en kreeg steeds informatie vanuit de volgwagen. Naarmate de eindmeet naderde hoorde ik ook dat er weinig verval bij mij zat. Toen wist ik het wel, ik zou het redden. Dit is gewoon schitterend, al moest ik wel heel diep gaan."(Belga/NS)

De 23-jarige Leuvenaar ontsnapte op zo'n 17 km van de streep uit een compacte kopgroep (met daarin onder meer Tom Boonen en Omloop-winnaar Greg Van Avermaet) en hield knap stand. Na 200,7 km wedstrijd had hij op de Brugsesteenweg in Kuurne 16 seconden voorsprong op een compact peloton. De Noor Alexander Kristoff (Katusha) werd tweede, de Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis) derde. Met Edward Theuns (achtste) en Jonas Vangenechten (negende) eindigden nog twee landgenoten in de top tien. Stuyven volgt op de erelijst Mark Cavendish op, de Brit van Team Dimension Data was er dit jaar niet bij in de tweede koers van het Belgische openingsweekend. "Dit is een prachtige zege", glunderde Stuyven. "In onze kopgroep had ik de steun van mijn ploegmakker Boy van Poppel. Die leverde enorm veel werk en hield met zijn inspanningen zo eigenlijk de groep draaiende. Na verloop van tijd viel het toch stil en toen kreeg ik van Dirk Demol te horen dat het peloton tot op zowat 20 seconden naderde. Hij gaf me dan ook de raad om aan te vallen, indien dat nog ging natuurlijk".Stuyven plaatste zijn aanval op zo'n 17 km van de streep. "In een strook met zijwind reed ik weg. Ik had snel een kloofje bijeen gereden en ben dan maar doorgegaan. Ik voelde dat ik vandaag in de sprint niet echt iets zou kunnen betekenen maar dat er wel een kans was in een vlucht. Dat bleek achteraf ook waar te zijn. Ik hield me in volle finale zo aerodynamisch mogelijk. Dirk Demol bleef me vooruit schreeuwen. Het was natuurlijk geen sinecure om alleen te vechten tegen die mannen achter mij waar toch ook Tom Boonen en Greg Van Avermaet deel van uitmaakten". De laatste plaatselijke ronde zag ik enorm af, zeker op stroken met de wind op kop. Ik bleef echter in mijn zegekansen geloven en kreeg steeds informatie vanuit de volgwagen. Naarmate de eindmeet naderde hoorde ik ook dat er weinig verval bij mij zat. Toen wist ik het wel, ik zou het redden. Dit is gewoon schitterend, al moest ik wel heel diep gaan."(Belga/NS)