De Française Jeannie Longo (52), een legende in het vrouwenwielrennen, blijkt de voorbije 18 maanden drie keer in de fout te zijn gegaan met haar whereabouts.

Binnenkort moet Longo zich verantwoorden voor de disciplinaire commissie van de Franse wielerbond. Ze riskeert een schorsing van drie maanden tot twee jaar.

De 52-jarige Française weerlegt elke beschuldiging van dopinggebruik. In een mededeling zegt Longo "meer gecontroleerd te zijn dan welke atleet ooit". Ze benadrukt dat er in haar lange carrière nog nooit vragen zijn gesteld bij haar sportieve prestaties en ze heeft naar eigen zeggen "alle vertrouwen in het onderzoek".

Drie inbreuken

Volgens de vooraanstaande Franse sportkrant L'Equipe stuurde Longo in het voorbije anderhalf jaar twee keer te weinig en onvoldoende informatie betreffende haar trainingsplaats op naar het Franse antidopingagentschap.

Een derde inbreuk zou hebben plaatsgevonden toen controleurs in juni opdaagden in haar trainingsoord in de VS maar Longo daar niet bleek te zijn.

Legende

Longo heeft een ongeëvenaard palmares in het vrouwenwielrennen. Sinds het begin van haar carrière in 1979 verzamelde ze ondermeer 13 wereldtitels, een olympische titel (1996) en talloze Franse wegtitels. Door de Franse wielerbond is ze geselecteerd voor het komende WK in Kopenhagen (19-25 september). (AFP/KVDA)

De Française Jeannie Longo (52), een legende in het vrouwenwielrennen, blijkt de voorbije 18 maanden drie keer in de fout te zijn gegaan met haar whereabouts. Binnenkort moet Longo zich verantwoorden voor de disciplinaire commissie van de Franse wielerbond. Ze riskeert een schorsing van drie maanden tot twee jaar. De 52-jarige Française weerlegt elke beschuldiging van dopinggebruik. In een mededeling zegt Longo "meer gecontroleerd te zijn dan welke atleet ooit". Ze benadrukt dat er in haar lange carrière nog nooit vragen zijn gesteld bij haar sportieve prestaties en ze heeft naar eigen zeggen "alle vertrouwen in het onderzoek". Drie inbreuken Volgens de vooraanstaande Franse sportkrant L'Equipe stuurde Longo in het voorbije anderhalf jaar twee keer te weinig en onvoldoende informatie betreffende haar trainingsplaats op naar het Franse antidopingagentschap. Een derde inbreuk zou hebben plaatsgevonden toen controleurs in juni opdaagden in haar trainingsoord in de VS maar Longo daar niet bleek te zijn. Legende Longo heeft een ongeëvenaard palmares in het vrouwenwielrennen. Sinds het begin van haar carrière in 1979 verzamelde ze ondermeer 13 wereldtitels, een olympische titel (1996) en talloze Franse wegtitels. Door de Franse wielerbond is ze geselecteerd voor het komende WK in Kopenhagen (19-25 september). (AFP/KVDA)