Volgens getuigenissen van de ex-ploegmaats van Armstrong diende Bruyneel de doping soms zelf toe. In tegenstelling tot Armstrong, zal de 48-jarige Belg zijn zaak nog komen verdedigen bij het Amerikaanse anti-dopingsagentschap USADA.

Renner David Zabriskie getuigde dat het Bruyneel was die hem doping leerde kennen. "Ik was bang voor de fysieke consequenties, maar Bruyneel stelde me gerust. 'EPO is niet gevaarlijk. Iedereen doet het', zei hij."

Bloedtransfusies

Tom Danielson stelde dat hij door dokter Michele Ferrari naar Bruyneel werd doorverwezen. Levi Leipheimer, George Hincapie en Christian Vande Velde getuigden dat Bruyneel aanwezig was tijdens transfusies en soms zelf doping gaf aan renners: "Hij kende de details rondom bloedtransfusies vlak voor de grote rondes en hij wist wanneer renners EPO moesten nemen om hun bloedtoevoer te boosten na een transfusie."

Testosteronpleisters

Tyler Hamilton, Floyd Landis en David Zabriskie getuigen allemaal dat zowel dokter Ferrari als Bruyneel het gebruik van testosteronpleisters adviseerden, omdat het nagenoeg niet op te sporen is. Volgens enkele verklaringen zou Bruyneel ook contacten hebben waardoor de ploeg op tijd wist wanneer er een controle zou plaatsvinden. (Belga/TV)

Volgens getuigenissen van de ex-ploegmaats van Armstrong diende Bruyneel de doping soms zelf toe. In tegenstelling tot Armstrong, zal de 48-jarige Belg zijn zaak nog komen verdedigen bij het Amerikaanse anti-dopingsagentschap USADA. Renner David Zabriskie getuigde dat het Bruyneel was die hem doping leerde kennen. "Ik was bang voor de fysieke consequenties, maar Bruyneel stelde me gerust. 'EPO is niet gevaarlijk. Iedereen doet het', zei hij."Bloedtransfusies Tom Danielson stelde dat hij door dokter Michele Ferrari naar Bruyneel werd doorverwezen. Levi Leipheimer, George Hincapie en Christian Vande Velde getuigden dat Bruyneel aanwezig was tijdens transfusies en soms zelf doping gaf aan renners: "Hij kende de details rondom bloedtransfusies vlak voor de grote rondes en hij wist wanneer renners EPO moesten nemen om hun bloedtoevoer te boosten na een transfusie."Testosteronpleisters Tyler Hamilton, Floyd Landis en David Zabriskie getuigen allemaal dat zowel dokter Ferrari als Bruyneel het gebruik van testosteronpleisters adviseerden, omdat het nagenoeg niet op te sporen is. Volgens enkele verklaringen zou Bruyneel ook contacten hebben waardoor de ploeg op tijd wist wanneer er een controle zou plaatsvinden. (Belga/TV)