Johan Bruyneel, ploegmanager bij RadioShack-Nissan-Trek, gelooft in de onschuld van zijn kopman Fränk Schleck, die in de Ronde van Frankrijk positief testte op het gebruik van verboden middelen.

Bruyneel, die zelf wordt beschuldigd en niet in de Tour is omwille van de zaak wegens dopinggebruik die het USADA aanspande tegen zijn voormalige renner Lancer Armstrong, heeft voor het eerst gereageerd op de positieve dopingtest van Schleck.

"Dinsdag kreeg ik het telefoontje van de UCI waar elke ploegleider nachtmerries van krijgt. Daarna nam ik onmiddellijk contact op met Fränk om hem op de hoogte te brengen," aldus Bruyneel. "Zijn stem verraadde alles. Hij was verrast, verward en kwaad. Geen enkele sportdirecteur kan zijn renners volledig controleren, maar ik geloof Fränk wel als hij zegt onschuldig te zijn. De aard van het verboden middel en de kleine dosis die werd teruggevonden, wijzen nu eenmaal op zijn onschuld", klinkt het op zijn website.

Toch besliste RadioShack om de oudste van de Schleckbroers uit de koers te nemen. "We namen die beslissing om verschillende redenen. We willen Fränk immers de tijd geven om zich op zijn verdediging te focussen. De rest van het team moet zich daarnaast op de Tour kunnen concentreren. En tot slot deden we het uit respect voor de Ronde van Frankrijk, waar alle aandacht op het sportieve gevestigd moet blijven en waar dagelijks op de Franse wegen gestreden wordt." (Belga/KVDA)

Johan Bruyneel, ploegmanager bij RadioShack-Nissan-Trek, gelooft in de onschuld van zijn kopman Fränk Schleck, die in de Ronde van Frankrijk positief testte op het gebruik van verboden middelen. Bruyneel, die zelf wordt beschuldigd en niet in de Tour is omwille van de zaak wegens dopinggebruik die het USADA aanspande tegen zijn voormalige renner Lancer Armstrong, heeft voor het eerst gereageerd op de positieve dopingtest van Schleck. "Dinsdag kreeg ik het telefoontje van de UCI waar elke ploegleider nachtmerries van krijgt. Daarna nam ik onmiddellijk contact op met Fränk om hem op de hoogte te brengen," aldus Bruyneel. "Zijn stem verraadde alles. Hij was verrast, verward en kwaad. Geen enkele sportdirecteur kan zijn renners volledig controleren, maar ik geloof Fränk wel als hij zegt onschuldig te zijn. De aard van het verboden middel en de kleine dosis die werd teruggevonden, wijzen nu eenmaal op zijn onschuld", klinkt het op zijn website. Toch besliste RadioShack om de oudste van de Schleckbroers uit de koers te nemen. "We namen die beslissing om verschillende redenen. We willen Fränk immers de tijd geven om zich op zijn verdediging te focussen. De rest van het team moet zich daarnaast op de Tour kunnen concentreren. En tot slot deden we het uit respect voor de Ronde van Frankrijk, waar alle aandacht op het sportieve gevestigd moet blijven en waar dagelijks op de Franse wegen gestreden wordt." (Belga/KVDA)