De West-Vlaming gaat niet in op de beschuldigingen aan zijn adres en verwijt het Amerikaanse antidopingagentschap dat het enkele rechtsbeginselen niet respecteert.

"Ik heb beslist om te stoppen met mijn officiële activiteiten bij RadioShack-Nissan-Trek, om me op mijn verdediging te concentreren en om de ploeg te behoeden voor onnodige afleiding", begint Bruyneel de verklaring op zijn website.

"Ik ben verrast en heel teleurgesteld dat het USADA informatie over de lopende zaak tegen mij openbaar heeft gemaakt, vóór ik ook maar de kans kreeg om het bewijs te bestuderen en mijn verdediging voor te bereiden", haalt de nu ex-teammanager uit. "Ik hoop nog steeds dat ik me zal kunnen verdedigen in een neutrale zitting, maar ik vrees dat de berekende actie van het USADA onherroepelijk voor een bevooroordeelde zaak heeft gezorgd. Het USADA lijkt in deze zaak basisprincipes als het recht om gehoord te worden en het vermoeden van onschuld niet te respecteren."

In tegenstelling tot Lance Armstrong koos Bruyneel er wel voor om zich voor het Amerikaanse antidopingagentschap te verdedigen, die hoorzittingen moeten nog plaatsvinden. "Om de integriteit van de nog lopende zaak te bewaren, kan ik momenteel geen verdere commentaar leveren, ik hoop dat iedereen dat begrijpt. Ik wil iedereen die me in deze moeilijke dagen helpt en steunt ook nog bedanken", zo eindigt Bruyneel. (Belga/TE)

De West-Vlaming gaat niet in op de beschuldigingen aan zijn adres en verwijt het Amerikaanse antidopingagentschap dat het enkele rechtsbeginselen niet respecteert. "Ik heb beslist om te stoppen met mijn officiële activiteiten bij RadioShack-Nissan-Trek, om me op mijn verdediging te concentreren en om de ploeg te behoeden voor onnodige afleiding", begint Bruyneel de verklaring op zijn website. "Ik ben verrast en heel teleurgesteld dat het USADA informatie over de lopende zaak tegen mij openbaar heeft gemaakt, vóór ik ook maar de kans kreeg om het bewijs te bestuderen en mijn verdediging voor te bereiden", haalt de nu ex-teammanager uit. "Ik hoop nog steeds dat ik me zal kunnen verdedigen in een neutrale zitting, maar ik vrees dat de berekende actie van het USADA onherroepelijk voor een bevooroordeelde zaak heeft gezorgd. Het USADA lijkt in deze zaak basisprincipes als het recht om gehoord te worden en het vermoeden van onschuld niet te respecteren."In tegenstelling tot Lance Armstrong koos Bruyneel er wel voor om zich voor het Amerikaanse antidopingagentschap te verdedigen, die hoorzittingen moeten nog plaatsvinden. "Om de integriteit van de nog lopende zaak te bewaren, kan ik momenteel geen verdere commentaar leveren, ik hoop dat iedereen dat begrijpt. Ik wil iedereen die me in deze moeilijke dagen helpt en steunt ook nog bedanken", zo eindigt Bruyneel. (Belga/TE)