Johan Bruyneel, de voormalige ploegleider van Lance Armstrong, zal niet aanwezig zijn op het door de Belgische Wielrijdersbond (KBWB) geplande verhoor.

De KBWB wacht nu op een verklaring van Bruyneel, zegt bondsprocureur Jaak Fransen.

"Johan Bruyneel heeft ons schriftelijk zijn afwezigheid laten weten. Er zal dinsdag dus geen hoorzitting plaatsvinden. We wachten nu op de verklaring die hij hiervoor zal geven. Dan pas evalueren we welke volgende stappen ondernomen zullen worden."

"We hebben nu tweemaal tevergeefs geprobeerd om de heer Bruyneel te verhoren, een eerste keer na het USADA-rapport, en nu een tweede keer na de biecht van Lance Armstrong. Inhoudelijke uitspraken kan ik niet doen omwille van mogelijke procedurefouten."

De Wielerbond wil Johan Bruyneel verhoren over zijn aandeel in het dopingnetwerk rond Lance Armstrong. Uit het veelbesproken rapport van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA blijkt Bruyneel een spilfiguur te zijn in dat netwerk. (Belga/KVDA)

Johan Bruyneel, de voormalige ploegleider van Lance Armstrong, zal niet aanwezig zijn op het door de Belgische Wielrijdersbond (KBWB) geplande verhoor. De KBWB wacht nu op een verklaring van Bruyneel, zegt bondsprocureur Jaak Fransen. "Johan Bruyneel heeft ons schriftelijk zijn afwezigheid laten weten. Er zal dinsdag dus geen hoorzitting plaatsvinden. We wachten nu op de verklaring die hij hiervoor zal geven. Dan pas evalueren we welke volgende stappen ondernomen zullen worden." "We hebben nu tweemaal tevergeefs geprobeerd om de heer Bruyneel te verhoren, een eerste keer na het USADA-rapport, en nu een tweede keer na de biecht van Lance Armstrong. Inhoudelijke uitspraken kan ik niet doen omwille van mogelijke procedurefouten." De Wielerbond wil Johan Bruyneel verhoren over zijn aandeel in het dopingnetwerk rond Lance Armstrong. Uit het veelbesproken rapport van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA blijkt Bruyneel een spilfiguur te zijn in dat netwerk. (Belga/KVDA)