Verwarring alom tijdens de 35e editie van de Clasic San Sebastian in het Baskenland. Er waren amper live televisiebeelden, en Adam Yates (Orica-GreenEdge) was niet op de hoogte dat hij gewonnen had. Juichen deed Yates, die vrijdag 23 wordt, aanvankelijk dan ook niet. Pas na de aankomst werd hem duidelijk gemaakt dat hij net zijn eerste WorldTour-zege geboekt had.

Waarom Yates niet wist dat hij op kop reed? Omdat voor hem Greg Van Avermaet er vandoor was gegaan. De BMC-renner was op weg naar de zege, tot een motor hem van de baan reed en hij zijn kansen in raak zag opgaan. 'Ik zou de Clasica San Sebastian winnen, tot een motor op mij reed en ik op de grond belandde. Mijn wedstrijd was voorbij', twitterde Van Avermaet. 'Bravo organisatie, bravo moto.'

Met de Clasica San Sebastian pakt Yates zijn vierde overwinning bij de profs. Vorig jaar won de tweelingbroer van Simon Yates de GP Industria & Artigianato di Larciano en een rit en het eindklassement in de Ronde van Turkije. Bij zijn eerste Tourdeelname werd hij afgelopen maand vijftigste.

Op de erelijst volgt Yates Valverde op. Gilbert was in 2011 de laatste Belgische winnaar. Met wijlen Claude Criquielion prijkt er in 1983 nog één andere Belg op de erelijst.

(Belga/MI)

Verwarring alom tijdens de 35e editie van de Clasic San Sebastian in het Baskenland. Er waren amper live televisiebeelden, en Adam Yates (Orica-GreenEdge) was niet op de hoogte dat hij gewonnen had. Juichen deed Yates, die vrijdag 23 wordt, aanvankelijk dan ook niet. Pas na de aankomst werd hem duidelijk gemaakt dat hij net zijn eerste WorldTour-zege geboekt had. Waarom Yates niet wist dat hij op kop reed? Omdat voor hem Greg Van Avermaet er vandoor was gegaan. De BMC-renner was op weg naar de zege, tot een motor hem van de baan reed en hij zijn kansen in raak zag opgaan. 'Ik zou de Clasica San Sebastian winnen, tot een motor op mij reed en ik op de grond belandde. Mijn wedstrijd was voorbij', twitterde Van Avermaet. 'Bravo organisatie, bravo moto.'Met de Clasica San Sebastian pakt Yates zijn vierde overwinning bij de profs. Vorig jaar won de tweelingbroer van Simon Yates de GP Industria & Artigianato di Larciano en een rit en het eindklassement in de Ronde van Turkije. Bij zijn eerste Tourdeelname werd hij afgelopen maand vijftigste.Op de erelijst volgt Yates Valverde op. Gilbert was in 2011 de laatste Belgische winnaar. Met wijlen Claude Criquielion prijkt er in 1983 nog één andere Belg op de erelijst. (Belga/MI)