De Fransman was de beste na een etappe over 197,8 km met start en aankomst in Landerneau. In een finale op maat van punchers sprong hij op twee kilometer van de streep weg en hield zijn inspanning vol tot aan de finish. De Australiër Michael Matthews (BikeExchange) werd tweede op acht seconden, voor de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo Visma).

De rit werd ontsierd door twee massale valpartijen. De eerste gebeurde op zo'n 45 km van de finish nadat de Duitser Tony Martin (Jumbo Visma) tegen een kartonnen bord van een onvoorzichtige toeschouwer aanreed. Martin, die op dat moment voorin reed, sleurde een groot deel van het peloton mee tegen de grond. Op het moment van de val reed de Nederlander Ide Schelling alleen in de aanval met zo'n twee minuten voorsprong maar hij werd weer gegrepen.

De Fransman Cyril Lemoine heeft aan de valpartij een klaplong en vier gebroken ribben overgehouden. Dat bevestigt zijn team BB Hôtels zaterdagavond. De 38-jarige renner moet enkele dagen in het ziekenhuis in Brest blijven. Lemoine was een van de renners die het meeste averij opliepen bij de massale valpartij op zo'n 45 km van de streep in Landerneau. Een heel pak ging toen tegen de grond nadat Tony Martin tegen een onvoorzichtige toeschouwer aanreed. Ook de Duitser Jasha Sutterlin (DSM) en de Litouwer Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) gaven meteen op. Die laatste ligt ook in het ziekenhuis in Brest met een hoofdtrauma. Zijn toestand zou wel gunstig evolueren.

Op zo'n 7 km van de meet gingen opnieuw heel wat renners tegen de grond toen een coureur van Movistar als eerste tegen het asfalt smakte. Onder meer viervoudig Tourwinnaar Chris Froome hoorde bij de slachtoffers.

Morgen/zondag leggen de renners 183,5 km af van Perros-Guirec naar Mûr-de-Bretagne Guerlédan, met opnieuw een aankomst voor punchers.

De Fransman was de beste na een etappe over 197,8 km met start en aankomst in Landerneau. In een finale op maat van punchers sprong hij op twee kilometer van de streep weg en hield zijn inspanning vol tot aan de finish. De Australiër Michael Matthews (BikeExchange) werd tweede op acht seconden, voor de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo Visma). De rit werd ontsierd door twee massale valpartijen. De eerste gebeurde op zo'n 45 km van de finish nadat de Duitser Tony Martin (Jumbo Visma) tegen een kartonnen bord van een onvoorzichtige toeschouwer aanreed. Martin, die op dat moment voorin reed, sleurde een groot deel van het peloton mee tegen de grond. Op het moment van de val reed de Nederlander Ide Schelling alleen in de aanval met zo'n twee minuten voorsprong maar hij werd weer gegrepen. De Fransman Cyril Lemoine heeft aan de valpartij een klaplong en vier gebroken ribben overgehouden. Dat bevestigt zijn team BB Hôtels zaterdagavond. De 38-jarige renner moet enkele dagen in het ziekenhuis in Brest blijven. Lemoine was een van de renners die het meeste averij opliepen bij de massale valpartij op zo'n 45 km van de streep in Landerneau. Een heel pak ging toen tegen de grond nadat Tony Martin tegen een onvoorzichtige toeschouwer aanreed. Ook de Duitser Jasha Sutterlin (DSM) en de Litouwer Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) gaven meteen op. Die laatste ligt ook in het ziekenhuis in Brest met een hoofdtrauma. Zijn toestand zou wel gunstig evolueren. Op zo'n 7 km van de meet gingen opnieuw heel wat renners tegen de grond toen een coureur van Movistar als eerste tegen het asfalt smakte. Onder meer viervoudig Tourwinnaar Chris Froome hoorde bij de slachtoffers. Morgen/zondag leggen de renners 183,5 km af van Perros-Guirec naar Mûr-de-Bretagne Guerlédan, met opnieuw een aankomst voor punchers.