Begin vorige week ontving Katjoesja van de UCI een licentie voor de tweede klasse. Opmerkelijk is dat Vjatsjeslav Ekimov, voormalig olympisch kampioen tijdrijden en manager van de ploeg, zich voor het financiële luik laat assisteren door onze landgenoot Geert Duffeleer. De twee leerden elkaar kennen bij het US Postal van Lance Armstrong.

Transport bloedzakken

Duffeleer, kok van opleiding, bereidde maaltijden voor de renners tijdens rittenwedstrijden en was tot vorig jaar als 'operations manager' in dienst bij RadioShack. De chef-kok schopte het ook tot 'general manager' in de managementvennootschap van Johan Bruyneel.

Duffy, zoals hij in de ploegen van Armstrong broederlijk genoemd werd, woonde in Brakel jarenlang boven de 'service course' (de materiaalloods) van Bruyneels opeenvolgende ploegen. Hoe hij zich in Bruyneels gunst werkte, kwam in het vernietigende USADA-rapport aan het licht.

"Duffy was de man die de bloedzakken voor onze transfusies transporteerde", leert de getuigenis van Floyd Landis. Via Duffeleer leerde Landis ook dat US Postal fietsen verkocht om met zwart geld het dopingprogramma te kunnen financieren.

Levi Leipheimer getuigde dan weer hoe hij na zijn biecht eind 2010 voor de Grand Jury door een agressieve Duffeleer werd bedreigd: "I will pay back anyone who fucks with me!"

Geen bezwaar voor UCI

Het belette Katjoesja, dat op ethische gronden achter een WorldTourlicentie viste, dus niet om een beroep op Duffeleer te doen. En voor de UCI lijken de aantijgingen evenmin een bezwaar om hem als volwaardige gesprekspartner te aanvaarden.

Eerder deze maand werd Duffeleer, samen met Ekimov en diens voorganger Hans-Michael Holczer, nog ontvangen op het hoofdkantoor van de wielerunie en kon hij er het dossier van Katjoesja bepleiten. (BV)

Begin vorige week ontving Katjoesja van de UCI een licentie voor de tweede klasse. Opmerkelijk is dat Vjatsjeslav Ekimov, voormalig olympisch kampioen tijdrijden en manager van de ploeg, zich voor het financiële luik laat assisteren door onze landgenoot Geert Duffeleer. De twee leerden elkaar kennen bij het US Postal van Lance Armstrong. Transport bloedzakkenDuffeleer, kok van opleiding, bereidde maaltijden voor de renners tijdens rittenwedstrijden en was tot vorig jaar als 'operations manager' in dienst bij RadioShack. De chef-kok schopte het ook tot 'general manager' in de managementvennootschap van Johan Bruyneel.Duffy, zoals hij in de ploegen van Armstrong broederlijk genoemd werd, woonde in Brakel jarenlang boven de 'service course' (de materiaalloods) van Bruyneels opeenvolgende ploegen. Hoe hij zich in Bruyneels gunst werkte, kwam in het vernietigende USADA-rapport aan het licht. "Duffy was de man die de bloedzakken voor onze transfusies transporteerde", leert de getuigenis van Floyd Landis. Via Duffeleer leerde Landis ook dat US Postal fietsen verkocht om met zwart geld het dopingprogramma te kunnen financieren. Levi Leipheimer getuigde dan weer hoe hij na zijn biecht eind 2010 voor de Grand Jury door een agressieve Duffeleer werd bedreigd: "I will pay back anyone who fucks with me!" Geen bezwaar voor UCIHet belette Katjoesja, dat op ethische gronden achter een WorldTourlicentie viste, dus niet om een beroep op Duffeleer te doen. En voor de UCI lijken de aantijgingen evenmin een bezwaar om hem als volwaardige gesprekspartner te aanvaarden. Eerder deze maand werd Duffeleer, samen met Ekimov en diens voorganger Hans-Michael Holczer, nog ontvangen op het hoofdkantoor van de wielerunie en kon hij er het dossier van Katjoesja bepleiten. (BV)