Het is de derde medaille voor de Belgische delegatie in Roubaix. Donderdag waren er ook al zilveren medailles voor youngster Tuur Dens (scratch) en Lotte Kopecky (afvalling).

Voor de erg ervaren De Ketele is het zijn zevende WK-medaille. Eerder veroverde hij in de puntenkoers, een niet-olympisch nummer, zilver in Hongkong (2017) en brons in Melbourne (2012) en Londen (2016). Op de ploegkoers pakte hij al goud in Melbourne (2012) en brons in Hongkong (2017) en Pruszkow (2019).

Zondag sluit De Ketele in de ploegkoers, aan de zijde van Robbe Ghys, zijn WK af. De twee mikken nog resoluut op goud. Na het WK komt De Ketele nog in twee Zesdaagses in actie, in Gent en Rotterdam. Nadien hangt hij zijn fiets aan de haak.

Het is de derde medaille voor de Belgische delegatie in Roubaix. Donderdag waren er ook al zilveren medailles voor youngster Tuur Dens (scratch) en Lotte Kopecky (afvalling).Voor de erg ervaren De Ketele is het zijn zevende WK-medaille. Eerder veroverde hij in de puntenkoers, een niet-olympisch nummer, zilver in Hongkong (2017) en brons in Melbourne (2012) en Londen (2016). Op de ploegkoers pakte hij al goud in Melbourne (2012) en brons in Hongkong (2017) en Pruszkow (2019). Zondag sluit De Ketele in de ploegkoers, aan de zijde van Robbe Ghys, zijn WK af. De twee mikken nog resoluut op goud. Na het WK komt De Ketele nog in twee Zesdaagses in actie, in Gent en Rotterdam. Nadien hangt hij zijn fiets aan de haak.