De 27-jarige Pauwels stelde de eindzege in het regelmatigheidscriterium veilig dankzij een zege in de slotmanche in Hoogerheide. Na een tactische cross haalde de Kempenaar het met acht seconden voorsprong op de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar.

Pauwels' ploegmaat Klaas Vantornout wer mooi derde op veertien seconden van de winnaar. Uittredend WB-winnaar Niels Albert werd vierde, voor Rob Peeters. Belgisch kampioen Sven Nys kon Pauwels in de slotwedstrijd van de Wereldbeker het vuur niet meer aan de schenen leggen en werd zesde op 39 seconden.

Pauwels had voor de start twintig punten voorsprong op Nys en dus volstond het voor de Kempenaar om in de buurt van Nys te eindigen om zich van de eindzege te verzekeren. Het droge en daardoor snelle parcours speelde bovendien in het voordeel van Pauwels, die in de beginfase resoluut het wiel van Nys koos.

Voorin vormde zich een kopgroep van negen met daarin alle toppers. Vantornout zette zich op kop en drukte het tempo waardoor Sunweb-Revor rustig de cross kon controleren. Iets over halfweg stak Pauwels dan toch zelf het vuur aan de lont met een fikse demarrage. Enkel Stybar en ploegmaat Vantornout konden aansluiten, Nys moest lossen en kon de kloof daarna niet meer dichten. Stybar drong nog aan, maar ook de Tsjech kon een ontketende Pauwels niet meer bijbenen.

Volgende zondag staat het WK in Koksijde op het programma. (Belga/EE)

De 27-jarige Pauwels stelde de eindzege in het regelmatigheidscriterium veilig dankzij een zege in de slotmanche in Hoogerheide. Na een tactische cross haalde de Kempenaar het met acht seconden voorsprong op de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar. Pauwels' ploegmaat Klaas Vantornout wer mooi derde op veertien seconden van de winnaar. Uittredend WB-winnaar Niels Albert werd vierde, voor Rob Peeters. Belgisch kampioen Sven Nys kon Pauwels in de slotwedstrijd van de Wereldbeker het vuur niet meer aan de schenen leggen en werd zesde op 39 seconden. Pauwels had voor de start twintig punten voorsprong op Nys en dus volstond het voor de Kempenaar om in de buurt van Nys te eindigen om zich van de eindzege te verzekeren. Het droge en daardoor snelle parcours speelde bovendien in het voordeel van Pauwels, die in de beginfase resoluut het wiel van Nys koos. Voorin vormde zich een kopgroep van negen met daarin alle toppers. Vantornout zette zich op kop en drukte het tempo waardoor Sunweb-Revor rustig de cross kon controleren. Iets over halfweg stak Pauwels dan toch zelf het vuur aan de lont met een fikse demarrage. Enkel Stybar en ploegmaat Vantornout konden aansluiten, Nys moest lossen en kon de kloof daarna niet meer dichten. Stybar drong nog aan, maar ook de Tsjech kon een ontketende Pauwels niet meer bijbenen. Volgende zondag staat het WK in Koksijde op het programma. (Belga/EE)