Kevin Pauwels heeft de veldrit op en rond het circuit van Zolder gewonnen. De renner van Sunweb-Revor haalde het in de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen voor Zdenek Stybar en Sven Nys, die door een val in de laatste rechte lijn werd uitgeschakeld voor de eindsprint met drie.
In de stand wordt Pauwels na zijn derde wereldbekerzege opnieuw leider met 440 punten, 10 meer dan Nys. Stybar is derde met 375 punten. Het was wachten tot de derde ronde voor een eerste echte afscheiding, onder impuls van Nys en Pauwels. Stybar, Wellens en Boom konden het gat nog dichten, Niels Albert bleef hangen op een vijftal seconden en zou nooit meedoen voor de zege. Wellens moest vooraan al snel lossen, en in de vierde ronde moest ook de Nederlandse kampioen eraf.

Pauwels, Stybar, Nys

Halfweg koers was al duidelijk dat de zege naar een renner van het koptrio zou gaan. Pauwels probeerde het na een versnelling van Nys, en ook Stybar trok daarna stevig door maar afscheiding kwam er niet. In de voorlaatste ronde leek de wereldkampioen een kloofje te slaan, maar de twee Belgische tenoren kwamen terug en zorgden zo voor een spannende slotronde. Daarin bleef Stybar de forcing voeren maar de Tsjech raakte niet meer weg en werd in de slotsprint nog net geremonteerd door Pauwels.

Nys verspeelde door een slipper in de laatste bocht zijn kansen op de zege. Op 15 januari staat in het Franse Liévin de volgende wereldbekerwedstrijd op het programma. Pauwels is een tevreden man
De kopman van Sunweb-Revor was trots op zijn prestatie en blikt alvast vooruit: "Ik zat als tweede in de beste positie om aan de spurt te beginnen. Ik wist niet eens dat Nys gevallen was want ik had niets gehoord. De paar meter die ik aan Stybar moest toestaan bij het uitdraaien op de weg, deerden me niet. Het was een heel eind tot de streep. Maar ik moest wel tot het uiterste gaan om hem alsnog voorbij te geraken. Daarmee sta ik opnieuw tien punten voor Sven Nys in het klassement. De wedstrijd in Loenhout mag iets minder zijn want in het klassement van de GVA-trofee is mijn voorsprong vrij groot. Ook de Superprestige kan ik nog altijd winnen."

"De stress die strijden op alle fronten met zich meebrengt, is zeker geen voordeel in het vooruitzicht van de kampioenschappen. Maar wat ik heb, kunnen ze me niet meer afpakken. Ik wil op zo hoog mogelijk niveau doorgaan tot op het einde van het seizoen. Wat me het meeste zorgen baart bij wat komen gaat, zijn de twee wedstrijden voor de Wereldbeker die we nog moeten rijden. Als het veel blijft regenen, wordt het zowel in Liévin als in Hoogerheide bijzonder zwaar. Dat zal dan in het voordeel van Sven Nys zijn." (Belga/INM)

Kevin Pauwels heeft de veldrit op en rond het circuit van Zolder gewonnen. De renner van Sunweb-Revor haalde het in de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen voor Zdenek Stybar en Sven Nys, die door een val in de laatste rechte lijn werd uitgeschakeld voor de eindsprint met drie. In de stand wordt Pauwels na zijn derde wereldbekerzege opnieuw leider met 440 punten, 10 meer dan Nys. Stybar is derde met 375 punten. Het was wachten tot de derde ronde voor een eerste echte afscheiding, onder impuls van Nys en Pauwels. Stybar, Wellens en Boom konden het gat nog dichten, Niels Albert bleef hangen op een vijftal seconden en zou nooit meedoen voor de zege. Wellens moest vooraan al snel lossen, en in de vierde ronde moest ook de Nederlandse kampioen eraf. Pauwels, Stybar, Nys Halfweg koers was al duidelijk dat de zege naar een renner van het koptrio zou gaan. Pauwels probeerde het na een versnelling van Nys, en ook Stybar trok daarna stevig door maar afscheiding kwam er niet. In de voorlaatste ronde leek de wereldkampioen een kloofje te slaan, maar de twee Belgische tenoren kwamen terug en zorgden zo voor een spannende slotronde. Daarin bleef Stybar de forcing voeren maar de Tsjech raakte niet meer weg en werd in de slotsprint nog net geremonteerd door Pauwels. Nys verspeelde door een slipper in de laatste bocht zijn kansen op de zege. Op 15 januari staat in het Franse Liévin de volgende wereldbekerwedstrijd op het programma. Pauwels is een tevreden man De kopman van Sunweb-Revor was trots op zijn prestatie en blikt alvast vooruit: "Ik zat als tweede in de beste positie om aan de spurt te beginnen. Ik wist niet eens dat Nys gevallen was want ik had niets gehoord. De paar meter die ik aan Stybar moest toestaan bij het uitdraaien op de weg, deerden me niet. Het was een heel eind tot de streep. Maar ik moest wel tot het uiterste gaan om hem alsnog voorbij te geraken. Daarmee sta ik opnieuw tien punten voor Sven Nys in het klassement. De wedstrijd in Loenhout mag iets minder zijn want in het klassement van de GVA-trofee is mijn voorsprong vrij groot. Ook de Superprestige kan ik nog altijd winnen." "De stress die strijden op alle fronten met zich meebrengt, is zeker geen voordeel in het vooruitzicht van de kampioenschappen. Maar wat ik heb, kunnen ze me niet meer afpakken. Ik wil op zo hoog mogelijk niveau doorgaan tot op het einde van het seizoen. Wat me het meeste zorgen baart bij wat komen gaat, zijn de twee wedstrijden voor de Wereldbeker die we nog moeten rijden. Als het veel blijft regenen, wordt het zowel in Liévin als in Hoogerheide bijzonder zwaar. Dat zal dan in het voordeel van Sven Nys zijn." (Belga/INM)