De Italiaan Vincenzo Nibali heeft de eindzege in de 101e editie van de Ronde van Frankrijk op zak gestoken. De overwinning in de 21e en laatste etappe ging op de Parijse Champs-Elysées naar de Duitser Marcel Kittel.

Kittel (Giant-Shimano) was na 137,5 kilometer tussen Évry en Parijs in de verwachte massasprint sneller dan de Noor Alexander Kristoff (Katusha) en de Litouwer Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp). Het is in deze Tour al de vierde ritzege voor Kittel. Greg Van Avermaet (BMC) was de beste Belg op de 13e plaats.

Nibali, winnaar van vier etappes, hief als eindwinnaar bij aanvang van de slotrit een glas champagne. Hij is de eerste Italiaanse eindwinnaar in de Ronde van Frankrijk sinds Marco Pantani.

Op het podium krijgt de Italiaan met Jean-Christophe Péraud (AG2R), op 7:52, en Thibaut Pinot (FDJ), op 8:24, twee Fransen naast zich. Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) is op de 13e plaats (op 34:01) de beste Belg.

Net als de voorbije twee jaar pronkt de Slovaak Peter Sagan (Cannondale) met de groene trui. De bolletjestrui gaat naar de Pool Rafal Majka (Tinkoff-Saxo). Pinot kroonde zich tot de beste jongere. De zege in het ploegenklassement is voor het Franse AG2R. (Belga/MI)

De Italiaan Vincenzo Nibali heeft de eindzege in de 101e editie van de Ronde van Frankrijk op zak gestoken. De overwinning in de 21e en laatste etappe ging op de Parijse Champs-Elysées naar de Duitser Marcel Kittel. Kittel (Giant-Shimano) was na 137,5 kilometer tussen Évry en Parijs in de verwachte massasprint sneller dan de Noor Alexander Kristoff (Katusha) en de Litouwer Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp). Het is in deze Tour al de vierde ritzege voor Kittel. Greg Van Avermaet (BMC) was de beste Belg op de 13e plaats. Nibali, winnaar van vier etappes, hief als eindwinnaar bij aanvang van de slotrit een glas champagne. Hij is de eerste Italiaanse eindwinnaar in de Ronde van Frankrijk sinds Marco Pantani. Op het podium krijgt de Italiaan met Jean-Christophe Péraud (AG2R), op 7:52, en Thibaut Pinot (FDJ), op 8:24, twee Fransen naast zich. Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) is op de 13e plaats (op 34:01) de beste Belg. Net als de voorbije twee jaar pronkt de Slovaak Peter Sagan (Cannondale) met de groene trui. De bolletjestrui gaat naar de Pool Rafal Majka (Tinkoff-Saxo). Pinot kroonde zich tot de beste jongere. De zege in het ploegenklassement is voor het Franse AG2R. (Belga/MI)