Klaas Vantornout (30) is voor de eerste keer in zijn carrière Belgisch kampioen veldrijden geworden. Na een razendspannende wedstrijd plaatste Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) aan het Zilvermeer in Mol zijn beslissende aanval in de slotronde en haalde het zo voor achtvoudig en aftredend Belgisch kampioen Sven Nys (Crelan) en zijn ploegmaat Kevin Pauwels. Wereldkampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus), Rob Peeters en Bart Wellens (beiden Telenet-Fidea) vervolledigden de top zes.

Kopgroep van zes Klaas Vantornout opende als eerste de debatten op het zand van het Zilvermeer. Wietse Bosmans sloot snel aan, in de achtergrond koos Sven Nys resoluut het wiel van Niels Albert, die bij het ingaan van de vierde ronde zijn klasse toonde en de kloof dichtte.

Voorin vormde zich een kopgroep van zes met daarin alle favorieten. Albert was op zijn geliefkoosde ondergrond duidelijk in zijn dagje en probeerde halfweg koers de schifting te voeren, enkel Vantornout, Nys en Rob Peeters konden aansluiten. Bart Wellens en Kevin Pauwels profiteerden even later van getreuzel voorin om de kloof opnieuw dicht te rijden.

Een ronde later was het zowaar een beresterke Wellens die de forcing voerde, in de loopstrook nam Albert al snel over. De wereldkampioen trok fors door en in eerste instantie leek enkel Vantornout te kunnen volgen.

Op twee ronden van het einde liet Albert het tempo echter opnieuw zakken, waarna de rest opnieuw kon aansluiten.

Toen Vantornout in de slotronde aan de boorden van het meer opnieuw versnelde, moest de rest passen en snelde de 30-jarige West-Vlaming naar zijn eerste Belgische titel. (Belga/KVDA)

Klaas Vantornout showt driekleur in Otegem

De kersverse Belgische kampioen showt zijn driekleur maandag in het West-Vlaamse Otegem op de zogenaamde 'herkansing van het BK', zoals de organisatoren hun wedstrijd steevast noemen. Ook de rest van het podium van Mol tekent present.

Klaas Vantornout (30) is voor de eerste keer in zijn carrière Belgisch kampioen veldrijden geworden. Na een razendspannende wedstrijd plaatste Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) aan het Zilvermeer in Mol zijn beslissende aanval in de slotronde en haalde het zo voor achtvoudig en aftredend Belgisch kampioen Sven Nys (Crelan) en zijn ploegmaat Kevin Pauwels. Wereldkampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus), Rob Peeters en Bart Wellens (beiden Telenet-Fidea) vervolledigden de top zes. Kopgroep van zes Klaas Vantornout opende als eerste de debatten op het zand van het Zilvermeer. Wietse Bosmans sloot snel aan, in de achtergrond koos Sven Nys resoluut het wiel van Niels Albert, die bij het ingaan van de vierde ronde zijn klasse toonde en de kloof dichtte. Voorin vormde zich een kopgroep van zes met daarin alle favorieten. Albert was op zijn geliefkoosde ondergrond duidelijk in zijn dagje en probeerde halfweg koers de schifting te voeren, enkel Vantornout, Nys en Rob Peeters konden aansluiten. Bart Wellens en Kevin Pauwels profiteerden even later van getreuzel voorin om de kloof opnieuw dicht te rijden. Een ronde later was het zowaar een beresterke Wellens die de forcing voerde, in de loopstrook nam Albert al snel over. De wereldkampioen trok fors door en in eerste instantie leek enkel Vantornout te kunnen volgen. Op twee ronden van het einde liet Albert het tempo echter opnieuw zakken, waarna de rest opnieuw kon aansluiten. Toen Vantornout in de slotronde aan de boorden van het meer opnieuw versnelde, moest de rest passen en snelde de 30-jarige West-Vlaming naar zijn eerste Belgische titel. (Belga/KVDA)