"Het brons van 2000 is terug in het bezit van het Amerikaanse Olympisch Comité en zal zo snel mogelijk in Zwitserland bij het IOC zijn", tweette Armstrong. Hij zette er een foto van de medaille bij.

Woordvoerder Patrick Sandusky bevestigde, eveneens via Twitter, dat de medaille in het bezit van het Amerikaans Olympisch Comité is en dat ze kortelings aan het IOC terugbezorgd zal worden. Armstrong eindigde destijds in Sydney in de tijdrit op de derde plaats, na de Rus Viatcheslav Ekimov en de Duitser Jan Ullrich.

Het IOC had Armstrong al in januari gevraagd om de ereplak te retourneren. Dat nadat de 41-jarige Amerikaan in een interview met Oprah Winfrey bekende dat hij zich jarenlang dopeerde. De gevallen wielergod werd levenslang geschorst en moest zijn zeven Tourzeges afstaan. (Belga/TV)

"Het brons van 2000 is terug in het bezit van het Amerikaanse Olympisch Comité en zal zo snel mogelijk in Zwitserland bij het IOC zijn", tweette Armstrong. Hij zette er een foto van de medaille bij. Woordvoerder Patrick Sandusky bevestigde, eveneens via Twitter, dat de medaille in het bezit van het Amerikaans Olympisch Comité is en dat ze kortelings aan het IOC terugbezorgd zal worden. Armstrong eindigde destijds in Sydney in de tijdrit op de derde plaats, na de Rus Viatcheslav Ekimov en de Duitser Jan Ullrich. Het IOC had Armstrong al in januari gevraagd om de ereplak te retourneren. Dat nadat de 41-jarige Amerikaan in een interview met Oprah Winfrey bekende dat hij zich jarenlang dopeerde. De gevallen wielergod werd levenslang geschorst en moest zijn zeven Tourzeges afstaan. (Belga/TV)