Lance Armstrong komt komende zondag dan toch niet naar de Ronde van Vlaanderen, zo meldt hij op zijn Facebookpagina.

De gevallen wielerlegende was door organisator Wouter Vandenhaute uitgenodigd als keynote speaker op de 'Tour of Flanders Business Academy', een evenement op vrijdag waarbij bedrijfsleiders elkaar konden ontmoeten. Een uitnodiging die heel wat stof deed opwaaien, omwille van het dopingverleden van de Amerikaan.

Amrstrong annuleert nu zijn komst door 'een drama in de privésfeer'. Zijn vervanger is de bondscoach van de Rode Duivels, de Spanjaard Roberto Martinez.

'Ik keek er heel erg naar uit naar België te komen voor de Ronde van Vlaanderen van dit jaar', opende Armstrong op zijn Facebookaccount. 'Een private familiale aangelegenheid weerhoudt mij er echter van samen met jullie een zonder twijfel opwindende dag mee te maken. Ik moet nu dicht bij huis zijn.'

I was very much looking forward to being in Belgium for this year’s Tour of Flanders, and regret that a private family...

Geplaatst door Lance Armstrong op dinsdag 27 maart 2018

Vandenhaute reageerde in een persbericht op het afhaken van Armstrong. 'Ik wens Lance en zijn gezin veel sterkte in deze moeilijke momenten. Ik ben ook Roberto Martinez dankbaar dat hij last minute zijn drukke agenda vrij heeft willen maken om de allereerste gast te zijn van de Tour of Flanders Business Academy. De Rode Duivels zitten in de laatste rechte lijn naar het WK voetbal in Rusland. Hoe spannend en hectisch is de voorbereiding van onze nationale ploeg en wat gaat er om in het hoofd van Martinez?', besloot Vandenhaute met een vraag.

Deelnemers aan de Tour of Flanders Business Academy die speciaal voor de key note speech van Lance Armstrong hebben ingeschreven, kunnen de kostprijs van hun ticket terugbetaald krijgen.

Lance Armstrong komt komende zondag dan toch niet naar de Ronde van Vlaanderen, zo meldt hij op zijn Facebookpagina. De gevallen wielerlegende was door organisator Wouter Vandenhaute uitgenodigd als keynote speaker op de 'Tour of Flanders Business Academy', een evenement op vrijdag waarbij bedrijfsleiders elkaar konden ontmoeten. Een uitnodiging die heel wat stof deed opwaaien, omwille van het dopingverleden van de Amerikaan.Amrstrong annuleert nu zijn komst door 'een drama in de privésfeer'. Zijn vervanger is de bondscoach van de Rode Duivels, de Spanjaard Roberto Martinez.'Ik keek er heel erg naar uit naar België te komen voor de Ronde van Vlaanderen van dit jaar', opende Armstrong op zijn Facebookaccount. 'Een private familiale aangelegenheid weerhoudt mij er echter van samen met jullie een zonder twijfel opwindende dag mee te maken. Ik moet nu dicht bij huis zijn.'Vandenhaute reageerde in een persbericht op het afhaken van Armstrong. 'Ik wens Lance en zijn gezin veel sterkte in deze moeilijke momenten. Ik ben ook Roberto Martinez dankbaar dat hij last minute zijn drukke agenda vrij heeft willen maken om de allereerste gast te zijn van de Tour of Flanders Business Academy. De Rode Duivels zitten in de laatste rechte lijn naar het WK voetbal in Rusland. Hoe spannend en hectisch is de voorbereiding van onze nationale ploeg en wat gaat er om in het hoofd van Martinez?', besloot Vandenhaute met een vraag.Deelnemers aan de Tour of Flanders Business Academy die speciaal voor de key note speech van Lance Armstrong hebben ingeschreven, kunnen de kostprijs van hun ticket terugbetaald krijgen.