Lance Armstrong overweegt over te gaan tot bekentenissen over zijn dopinggebruik. Dat schrijft de New York Times.

De Amerikaanse krant baseert zich op bronnen "die vertrouwd zijn met de zaak". Volgens die bronnen heeft Armstrong aangegeven dat hij overweegt publiekelijk toe te geven tijdens zijn wielercarrière doping te hebben gebruikt.

De 41-jarige Texaan, die zich na zijn afscheid als renner op het triatlon stortte, zou erop hopen daarna zijn sportcarrière te kunnen hervatten.

Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA pakte in oktober vorig jaar uit met een vernietigend rapport over Armstrong. Daarin werd aangetoond hoe jarenlang systematisch doping werd gebruikt binnen de ploeg van Armstrong.

De UCI besliste na het uitbrengen van het USADA-rapport om alle uitslagen van Armstrong, waaronder zijn zeven overwinningen in de Tour, te schrappen en hem levenslang te schorsen. De Amerikaan had tot vorige week de tijd om hiertegen beroep aan te tekenen bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne, maar deed dat niet.

Naast het verlies van al zijn prijzen verloor Armstrong ook tal van sponsors en nam hij afstand van zijn kankerstichting Livestrong. Bovendien hangen hem nog voor miljoenen aan schadeclaims boven het hoofd. (Belga/EE)

Lance Armstrong overweegt over te gaan tot bekentenissen over zijn dopinggebruik. Dat schrijft de New York Times. De Amerikaanse krant baseert zich op bronnen "die vertrouwd zijn met de zaak". Volgens die bronnen heeft Armstrong aangegeven dat hij overweegt publiekelijk toe te geven tijdens zijn wielercarrière doping te hebben gebruikt. De 41-jarige Texaan, die zich na zijn afscheid als renner op het triatlon stortte, zou erop hopen daarna zijn sportcarrière te kunnen hervatten. Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA pakte in oktober vorig jaar uit met een vernietigend rapport over Armstrong. Daarin werd aangetoond hoe jarenlang systematisch doping werd gebruikt binnen de ploeg van Armstrong. De UCI besliste na het uitbrengen van het USADA-rapport om alle uitslagen van Armstrong, waaronder zijn zeven overwinningen in de Tour, te schrappen en hem levenslang te schorsen. De Amerikaan had tot vorige week de tijd om hiertegen beroep aan te tekenen bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne, maar deed dat niet. Naast het verlies van al zijn prijzen verloor Armstrong ook tal van sponsors en nam hij afstand van zijn kankerstichting Livestrong. Bovendien hangen hem nog voor miljoenen aan schadeclaims boven het hoofd. (Belga/EE)