Lance Armstrong sprak in Austin voor het eerst in het openbaar sinds de publicatie van het voor hem vernietigende Usada-rapport.

Op het gala naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van de stichting Livestrong sneed de 41-jarige ex-wielrenner de dopingaffaire waarin hij centraal staat niet rechtstreeks aan. Voor circa 1.500 gasten verwees hij naar de voorbije weken die "moeilijk" zijn geweest.

Armstrong hield een korte toespraak in Austin (Texas) tijdens een fondsenwervingsdiner voor Livestrong, de stichting die hij in 1997 na zijn genezing oprichtte in de strijd tegen kanker. Het gala was niet toegankelijk voor de pers.

Martin Luther King

"Deze missie (de strijd tegen kanker, nvdr.) is groter dan mezelf, veel groter dan om het even welk individu", aldus de Texaan, die daarmee een citaat van Martin Luther King ontleende om zijn gehoor aan te zetten een "oneindige hoop" te behouden.

Door de dopingaffaire verloor Lance Armstrong deze week een rist persoonlijke sponsors en legde hij het voorzitterschap van de stichting neer. Voor de feestelijke avond, die werd bijgewoond door de acteurs Sean Penn en Robin Williams, had CEO Doug Ulman laten verstaan dat het gala bedoeld was om fondsen te werven voor de kankerbestrijding en niet om te spreken over de aanklachten tegen Armstrong. (Belga/TE)

Lance Armstrong sprak in Austin voor het eerst in het openbaar sinds de publicatie van het voor hem vernietigende Usada-rapport. Op het gala naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van de stichting Livestrong sneed de 41-jarige ex-wielrenner de dopingaffaire waarin hij centraal staat niet rechtstreeks aan. Voor circa 1.500 gasten verwees hij naar de voorbije weken die "moeilijk" zijn geweest. Armstrong hield een korte toespraak in Austin (Texas) tijdens een fondsenwervingsdiner voor Livestrong, de stichting die hij in 1997 na zijn genezing oprichtte in de strijd tegen kanker. Het gala was niet toegankelijk voor de pers. Martin Luther King "Deze missie (de strijd tegen kanker, nvdr.) is groter dan mezelf, veel groter dan om het even welk individu", aldus de Texaan, die daarmee een citaat van Martin Luther King ontleende om zijn gehoor aan te zetten een "oneindige hoop" te behouden. Door de dopingaffaire verloor Lance Armstrong deze week een rist persoonlijke sponsors en legde hij het voorzitterschap van de stichting neer. Voor de feestelijke avond, die werd bijgewoond door de acteurs Sean Penn en Robin Williams, had CEO Doug Ulman laten verstaan dat het gala bedoeld was om fondsen te werven voor de kankerbestrijding en niet om te spreken over de aanklachten tegen Armstrong. (Belga/TE)