De rechtbank van Austin (Texas) heeft in kortgeding het verzoek om een contactverbod van zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong tegen het Amerikaans antidopingagentschap USADA en zijn CEO Travis T. Tygart afgewezen.

Rechter Sam Sparks noemde het dossier van Armstrong "veel te lang (80 bladzijden) en een bittere polemiek" en vond een contactverbod vooral "onnodig".

Klacht ten gronde
Hij gaf Armstrong wel twintig dagen de tijd om een klacht ten gronde in te dienen. De 40-jarige Amerikaan deelde al mee dat hij dat ook zal doen.

Armstrong wil verhinderen dat het USADA een dopingproces tegen hem voert.

Het USADA achtervolgt hem al geruime tijd met beschuldigingen van dopinggebruik tijdens zijn wielercarrière. Maar volgens Armstrong voert Tygart een persoonlijke vendetta en kan hij daarom niet op een eerlijk proces rekenen. Bovendien trekt hij de rechtsbevoegdheid van het antidopingagentschap in twijfel.

Levenslange schorsing

Het USADA wil Armstrong zaterdag door een arbitragecommissie laten verhoren. Als Armstrong niet komt opdagen, dan dreigt hij levenslang geschorst te worden en kan hij zijn hele erelijst, inclusief de zeven tourzeges, verliezen. (Belga/TV)

De rechtbank van Austin (Texas) heeft in kortgeding het verzoek om een contactverbod van zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong tegen het Amerikaans antidopingagentschap USADA en zijn CEO Travis T. Tygart afgewezen. Rechter Sam Sparks noemde het dossier van Armstrong "veel te lang (80 bladzijden) en een bittere polemiek" en vond een contactverbod vooral "onnodig".Klacht ten gronde Hij gaf Armstrong wel twintig dagen de tijd om een klacht ten gronde in te dienen. De 40-jarige Amerikaan deelde al mee dat hij dat ook zal doen. Armstrong wil verhinderen dat het USADA een dopingproces tegen hem voert. Het USADA achtervolgt hem al geruime tijd met beschuldigingen van dopinggebruik tijdens zijn wielercarrière. Maar volgens Armstrong voert Tygart een persoonlijke vendetta en kan hij daarom niet op een eerlijk proces rekenen. Bovendien trekt hij de rechtsbevoegdheid van het antidopingagentschap in twijfel.Levenslange schorsing Het USADA wil Armstrong zaterdag door een arbitragecommissie laten verhoren. Als Armstrong niet komt opdagen, dan dreigt hij levenslang geschorst te worden en kan hij zijn hele erelijst, inclusief de zeven tourzeges, verliezen. (Belga/TV)