Lance Armstrong reageert afwachtend op de vraag van UCI-voorzitter Pat McQuaid om over te gaan tot een volledige bekentenis over zijn dopingpraktijken. Hij voelt zich geviseerd.

McQuaid verklaarde dinsdag op een UCI-congres in Sint-Petersburg dat Armstrong volgens hem nog niet het achterste van zijn tong heeft laten zien met betrekking tot zijn dopinggebruik.

Oprah

In een reactie aan Cyclingnews laat de gevallen wielergod woensdag verstaan enkel heil te zien in een waarheids- en verzoeningscommissie die de problemen globaal aanpakt.

Een dergelijk geluid had Armstrong ook al laten horen na zijn beruchte biecht in januari bij Oprah Winfrey.

"Zoals ik al vaker heb gezegd wil ik mijn steentje bijdragen om tot een globale oplossing te komen waardoor we dit hoofdstuk in onze sport kunnen afsluiten. Opdat dit zou kunnen gebeuren, is er dringend nood aan een waarheids- en verzoeningscommissie die zich kan buigen over meerdere generaties en niet alleen één team. Hier is al te veel over gebakkeleid. Het is tijd is voor actie. Laat er geen misverstand over bestaan, ik wil op het voorplan treden. Zeg mij waar en wanneer."

Wie betaalt dat?

De oprichting van dergelijke waarheids- en verzoeningscommissie kon rekenen op de steun van het WADA en het Amerikaanse antidopingagentschap. De UCI was echter tegen omdat zo'n commissie zich volgens de wielerbond niet zou mogen beperken tot de wielersport. Bovendien wilde de UCI niet instaan voor de financiering ervan omdat het al een eigen (inmiddels opgedoekte) onafhankelijke commissie financierde. (Belga/TV)

Lance Armstrong reageert afwachtend op de vraag van UCI-voorzitter Pat McQuaid om over te gaan tot een volledige bekentenis over zijn dopingpraktijken. Hij voelt zich geviseerd. McQuaid verklaarde dinsdag op een UCI-congres in Sint-Petersburg dat Armstrong volgens hem nog niet het achterste van zijn tong heeft laten zien met betrekking tot zijn dopinggebruik. Oprah In een reactie aan Cyclingnews laat de gevallen wielergod woensdag verstaan enkel heil te zien in een waarheids- en verzoeningscommissie die de problemen globaal aanpakt. Een dergelijk geluid had Armstrong ook al laten horen na zijn beruchte biecht in januari bij Oprah Winfrey. "Zoals ik al vaker heb gezegd wil ik mijn steentje bijdragen om tot een globale oplossing te komen waardoor we dit hoofdstuk in onze sport kunnen afsluiten. Opdat dit zou kunnen gebeuren, is er dringend nood aan een waarheids- en verzoeningscommissie die zich kan buigen over meerdere generaties en niet alleen één team. Hier is al te veel over gebakkeleid. Het is tijd is voor actie. Laat er geen misverstand over bestaan, ik wil op het voorplan treden. Zeg mij waar en wanneer." Wie betaalt dat? De oprichting van dergelijke waarheids- en verzoeningscommissie kon rekenen op de steun van het WADA en het Amerikaanse antidopingagentschap. De UCI was echter tegen omdat zo'n commissie zich volgens de wielerbond niet zou mogen beperken tot de wielersport. Bovendien wilde de UCI niet instaan voor de financiering ervan omdat het al een eigen (inmiddels opgedoekte) onafhankelijke commissie financierde. (Belga/TV)