Belgisch kampioen Sweeck haalde het in een sprintje met twee voor Toon Aerts (Telenet Baloise Lions). Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) werd derde, voor Europees kampioen Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal).

Aerts en Sweeck reden al vroeg in de cross weg. Aerts moest al het kopwerk doen omdat achtervolger Michael Vanthourenhout, een ploegmaat van Sweeck, steeds op korte afstand bleef hangen. In de slotronde probeerde Aerts de snellere Sweeck nog te lossen, maar dat lukte niet meer. Er werd gespurt en daarin was Sweeck duidelijk sneller dan Aerts.

Het is voor de Belgische kampioen zijn tweede seizoenszege, zijn tweede ook in nauwelijks drie dagen tijd. Woensdag won Sweeck ook al Niel. Hij volgt op de erelijst Toon Aerts op, die al drie maal eerder won in Leuven.

Alvarado doet het bij de dames

Na Gieten, Ruddervoorde en het Europees kampioenschap heeft Ceylin del Carmen Alvarado zaterdag ook de veldrit in Leuven gewonnen. De 22-jarige Nederlandse haalde het na een sprint met twee van haar landgenote Denise Betsema. Het zag er op een gegeven moment niet goed uit voor Alvarado, toen ze een foutje maakte en in volle finale even tegen de vlakte ging. Maar Alvarado herpakte zich enorm snel en kon zo weer naar voren vlammen. In de sprint voor de zege was de wereldkampioene duidelijk de snelste. Ze liet Betsema, de winnares van vorige editie, achter zich.

"Ik had eerder in de cross mijn knie geblesseerd na een val. In volle finale viel ik nog eens op diezelfde knie. De pijn valt wel mee, maar ik ga het toch even laten nakijken. Het trekt soms wat. Mijn sprint reed ik zoals het hoorde en zoals me werd opgedragen. Ik liet de koppositie over aan Denise Betsema en met de meet in zicht slaagde ik erin haar te remonteren en achter me te houden. Ik wist ook dat Betsema iets trager is in de sprint", stelde Ceylin del Carmen Alvarado na afloop.

In Leuven pakte de wereldkampioene opnieuw een overwinning. "Daar ben ik natuurlijk uitermate tevreden mee. Winnen went nooit en het is leuk ook eens in Leuven te zegevieren. Ik hoop die lijn nu de komende weken te kunnen doortrekken", verduidelijkte de wereldkampioene.

Belgisch kampioen Sweeck haalde het in een sprintje met twee voor Toon Aerts (Telenet Baloise Lions). Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) werd derde, voor Europees kampioen Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal).Aerts en Sweeck reden al vroeg in de cross weg. Aerts moest al het kopwerk doen omdat achtervolger Michael Vanthourenhout, een ploegmaat van Sweeck, steeds op korte afstand bleef hangen. In de slotronde probeerde Aerts de snellere Sweeck nog te lossen, maar dat lukte niet meer. Er werd gespurt en daarin was Sweeck duidelijk sneller dan Aerts. Het is voor de Belgische kampioen zijn tweede seizoenszege, zijn tweede ook in nauwelijks drie dagen tijd. Woensdag won Sweeck ook al Niel. Hij volgt op de erelijst Toon Aerts op, die al drie maal eerder won in Leuven.Na Gieten, Ruddervoorde en het Europees kampioenschap heeft Ceylin del Carmen Alvarado zaterdag ook de veldrit in Leuven gewonnen. De 22-jarige Nederlandse haalde het na een sprint met twee van haar landgenote Denise Betsema. Het zag er op een gegeven moment niet goed uit voor Alvarado, toen ze een foutje maakte en in volle finale even tegen de vlakte ging. Maar Alvarado herpakte zich enorm snel en kon zo weer naar voren vlammen. In de sprint voor de zege was de wereldkampioene duidelijk de snelste. Ze liet Betsema, de winnares van vorige editie, achter zich."Ik had eerder in de cross mijn knie geblesseerd na een val. In volle finale viel ik nog eens op diezelfde knie. De pijn valt wel mee, maar ik ga het toch even laten nakijken. Het trekt soms wat. Mijn sprint reed ik zoals het hoorde en zoals me werd opgedragen. Ik liet de koppositie over aan Denise Betsema en met de meet in zicht slaagde ik erin haar te remonteren en achter me te houden. Ik wist ook dat Betsema iets trager is in de sprint", stelde Ceylin del Carmen Alvarado na afloop. In Leuven pakte de wereldkampioene opnieuw een overwinning. "Daar ben ik natuurlijk uitermate tevreden mee. Winnen went nooit en het is leuk ook eens in Leuven te zegevieren. Ik hoop die lijn nu de komende weken te kunnen doortrekken", verduidelijkte de wereldkampioene.