Livestrong, de door Lance Armstrong opgerichte kankerstichting, reageert teleurgesteld op de bekentenissen van de ex-renner. Armstrong bevestigde in een interview met Oprah Winfrey dat hij zich jarenlang dopeerde. De stichting is ontgoocheld dat Armstrong tijdens en na zijn wielercarrière mensen bedot heeft.

Onafhankelijke koers

In een officiële reactie op de website reageert de stichting ook nog als volgt. "Eerder deze week bood Armstrong al zijn verontschuldigingen aan en wij aanvaarden die ook. Zo kunnen we verder een onafhankelijke koers varen. Toch willen we ook onze dankbaarheid betuigen aan Lance, die als overwinnaar van kanker met zoveel bezieling en toewijding de hele kankergemeenschap heeft gediend", klinkt het.

Kanker

Lance Armstrong richtte Livestrong in 1997 op om geld bijeen te krijgen voor de strijd tegen kanker. In oktober vorig jaar pakte het Amerikaanse antidopingagentschap USADA uit met een vernietigend rapport over de 41-jarige Texaan. Daarin werd aangetoond hoe jarenlang systematisch doping werd gebruikt binnen de ploeg van Armstrong.

Na de publicatie van dit rapport verloor Armstrong niet enkel zijn prijzen, hij stapte ook uit de raad van bestuur van Livestrong. (Belga/EE)

Livestrong, de door Lance Armstrong opgerichte kankerstichting, reageert teleurgesteld op de bekentenissen van de ex-renner. Armstrong bevestigde in een interview met Oprah Winfrey dat hij zich jarenlang dopeerde. De stichting is ontgoocheld dat Armstrong tijdens en na zijn wielercarrière mensen bedot heeft. Onafhankelijke koers In een officiële reactie op de website reageert de stichting ook nog als volgt. "Eerder deze week bood Armstrong al zijn verontschuldigingen aan en wij aanvaarden die ook. Zo kunnen we verder een onafhankelijke koers varen. Toch willen we ook onze dankbaarheid betuigen aan Lance, die als overwinnaar van kanker met zoveel bezieling en toewijding de hele kankergemeenschap heeft gediend", klinkt het. Kanker Lance Armstrong richtte Livestrong in 1997 op om geld bijeen te krijgen voor de strijd tegen kanker. In oktober vorig jaar pakte het Amerikaanse antidopingagentschap USADA uit met een vernietigend rapport over de 41-jarige Texaan. Daarin werd aangetoond hoe jarenlang systematisch doping werd gebruikt binnen de ploeg van Armstrong. Na de publicatie van dit rapport verloor Armstrong niet enkel zijn prijzen, hij stapte ook uit de raad van bestuur van Livestrong. (Belga/EE)