Onze 25-jarige landgenote haalde het met 76 punten van de Britse Katie Archibald (72) en de Nederlandse Kirsten Wild (60 punten).

Voor Kopecky is het al de derde medaille op dit WK, na twee keer zilver in de afvalling en het omnium. Daarnaast waren er ook nog zilveren medailles voor de afscheidnemende Kenny De Ketele in de puntenkoers en Tuur Dens in de scratch. De afscheidnemende Kenny De Ketele en Robbe Ghys pakten zondag ook brons in de ploegkoers. Daarmee behaalde de Belgische delegatie in Noord-Frankrijk een zesde medaille.

Voor Kopecky is het haar tweede wereldtitel in het baanwielrennen. Vier jaar geleden veroverde ze aan de zijde van Jolien D'hoore goud in de ploegkoers. Voor ons land is het de eerste wereldtitel ooit in de puntenkoers bij de vrouwen.

Onze 25-jarige landgenote haalde het met 76 punten van de Britse Katie Archibald (72) en de Nederlandse Kirsten Wild (60 punten). Voor Kopecky is het al de derde medaille op dit WK, na twee keer zilver in de afvalling en het omnium. Daarnaast waren er ook nog zilveren medailles voor de afscheidnemende Kenny De Ketele in de puntenkoers en Tuur Dens in de scratch. De afscheidnemende Kenny De Ketele en Robbe Ghys pakten zondag ook brons in de ploegkoers. Daarmee behaalde de Belgische delegatie in Noord-Frankrijk een zesde medaille. Voor Kopecky is het haar tweede wereldtitel in het baanwielrennen. Vier jaar geleden veroverde ze aan de zijde van Jolien D'hoore goud in de ploegkoers. Voor ons land is het de eerste wereldtitel ooit in de puntenkoers bij de vrouwen.