De 70-jarige Lucien Van Impe is buiten levensgevaar maar zijn toestand is nog niet stabiel, aldus dezelfde bron.

Van Impe werd meteen geopereerd en moet mogelijk nog een tweede keer onder het mes, maar dat is nog niet zeker. 'Lucien kampte met drie verstoppingen in de ader', legt zijn echtgenote Rita uit. 'Vrijdag hebben we hem naar het ziekenhuis gebracht, meteen is hij toen geopereerd, een operatie die zo'n anderhalf uur duurde. Intussen verblijft hij op de afdeling Intensieve Zorgen en wordt hij voortdurend in de gaten gehouden.'

De gezondheidstoestand van de oud-wielrenner is nog steeds ernstig. 'De linkerkant van zijn hart is beschadigd', aldus Rita Van Impe. 'Hij onderging al een operatie, maar mogelijk is er nog één nodig. Dat weten we wellicht pas dinsdag'.

Laatste Tourwinnaar

Van Impe won de Tour in 1976 en is de laatste Belg die La Grande Boucle op zijn naam kon schrijven. Hij won in de Ronde Van Frankrijk zes keer de bolletjestrui als beste klimmer en is goed voor negen ritzeges. Naast zijn overwinning in 1976 stond Van Impe, die afkomstig is uit Erpe-Mere, nog vier keer op het Tourpodium: als tweede in 1981 en als derde in 1971, 1975 en 1977. In de Giro werd de klimgeit twee keer bergkoning, in 1982 en 1983.

Na zijn actieve loopbaan werd Van Impe ploegleider. Hij stond nog aan het hoofd van Verandas Willems Cycling, het huidige Wanty-Groupe Gobert.

De 70-jarige Lucien Van Impe is buiten levensgevaar maar zijn toestand is nog niet stabiel, aldus dezelfde bron. Van Impe werd meteen geopereerd en moet mogelijk nog een tweede keer onder het mes, maar dat is nog niet zeker. 'Lucien kampte met drie verstoppingen in de ader', legt zijn echtgenote Rita uit. 'Vrijdag hebben we hem naar het ziekenhuis gebracht, meteen is hij toen geopereerd, een operatie die zo'n anderhalf uur duurde. Intussen verblijft hij op de afdeling Intensieve Zorgen en wordt hij voortdurend in de gaten gehouden.' De gezondheidstoestand van de oud-wielrenner is nog steeds ernstig. 'De linkerkant van zijn hart is beschadigd', aldus Rita Van Impe. 'Hij onderging al een operatie, maar mogelijk is er nog één nodig. Dat weten we wellicht pas dinsdag'.Van Impe won de Tour in 1976 en is de laatste Belg die La Grande Boucle op zijn naam kon schrijven. Hij won in de Ronde Van Frankrijk zes keer de bolletjestrui als beste klimmer en is goed voor negen ritzeges. Naast zijn overwinning in 1976 stond Van Impe, die afkomstig is uit Erpe-Mere, nog vier keer op het Tourpodium: als tweede in 1981 en als derde in 1971, 1975 en 1977. In de Giro werd de klimgeit twee keer bergkoning, in 1982 en 1983. Na zijn actieve loopbaan werd Van Impe ploegleider. Hij stond nog aan het hoofd van Verandas Willems Cycling, het huidige Wanty-Groupe Gobert.