Benoot werd vorig jaar zevende in La Doyenne en een jaar eerder achtste. Hij moest zondag een belangrijke steunpilaar worden voor kopman Wout van Aert. De oorzaak van de ziekte is nog niet duidelijk. Benoot testte wel negatief op covid.

De 28-jarige Benoot was woensdag nog goed voor een elfde plaats in de Waalse Pijl en haalde tien dagen eerder het podium in de Amstel Gold Race, als derde na Michal Kwiatkowski en Benoît Cosnefroy. Hij werd dit voorjaar ook tweede in Dwars door Vlaanderen na Mathieu van der Poel. Jumbo-Visma doet het in afwezigheid van Benoot met de Amerikaan Sepp Kuss, de Nederlanders Sam Oomen, Timo Roosen en Jos van Emden en de Deen Jonas Vingegaard als renners die de debuterende Van Aert bijstaan in L-B-L.

Naast Tiesj Benoot hebben zondagmorgen ook Kamiel Bonneu (Sport Vlaanderen-Baloise) en de Australiër Jai Hindley (Bora-hansgrohe) in laatste instantie forfait gegeven voor Luik-Bastenaken-Luik.

Benoot werd vorig jaar zevende in La Doyenne en een jaar eerder achtste. Hij moest zondag een belangrijke steunpilaar worden voor kopman Wout van Aert. De oorzaak van de ziekte is nog niet duidelijk. Benoot testte wel negatief op covid.De 28-jarige Benoot was woensdag nog goed voor een elfde plaats in de Waalse Pijl en haalde tien dagen eerder het podium in de Amstel Gold Race, als derde na Michal Kwiatkowski en Benoît Cosnefroy. Hij werd dit voorjaar ook tweede in Dwars door Vlaanderen na Mathieu van der Poel. Jumbo-Visma doet het in afwezigheid van Benoot met de Amerikaan Sepp Kuss, de Nederlanders Sam Oomen, Timo Roosen en Jos van Emden en de Deen Jonas Vingegaard als renners die de debuterende Van Aert bijstaan in L-B-L.Naast Tiesj Benoot hebben zondagmorgen ook Kamiel Bonneu (Sport Vlaanderen-Baloise) en de Australiër Jai Hindley (Bora-hansgrohe) in laatste instantie forfait gegeven voor Luik-Bastenaken-Luik.