Luis Léon Sanchez wint 14e tourrit

© Belga

Luis Léon Sanchez (Rabobank) heeft de veertiende etappe in de 99e Ronde van Frankrijk gewonnen. Na 191 kilometer van Limoux naar Foix finishte de 28-jarige Spanjaard met een voorsprong van 47 seconden op vier achtervolgers.

De Slovaak Peter Sagan won in de groene trui de sprint om de tweede plaats, voor de Fransman Sandy Casar, Philippe Gilbert en de Spanjaard Gorka Inzaguirre Insausti. Léon Sanchez had zijn vier kompanen in de slotfase in de steek gelaten. De vijf waren als sterksten overgebleven uit een lange vlucht van elf.

Het peloton met de Britse geletruidrager Bradley Wiggins (Sky) arriveerde op 18:15, met ook Cadel Evans in het gezelschap. De Australiër had op de top van de Mur de Péguère een lekke band. Het duurde bijzonder lang voor BMC het wiel gewisseld kreeg en zo verloor Evans twee minuten. Wiggins liet iedereen echter wachten.

In de finale werd het peloton geteisterd door lekke banden. Toeschouwers hadden spijkers op de weg gestrooid. In de stand behoudt de 31-jarige Wiggins 2:05 op zijn land- en teamgenoot Christopher Froome. De Italiaan Vincenzo Nibali is op 2:23 derde. Jurgen Van den Broeck heeft als vijfde 4:48 goed te maken. Voor Léon Sanchez is het de vierde ritzege in de Ronde van Frankrijk. Hij won er ook één in 2008, 2009 en 2011. Dit jaar zit hij aan zes zeges, na etappezeges in Parijs-Nice, de Ronde van Castilië en Léon en de Ronde van Romandië (2) en het Spaans kampioenschap tijdrijden. (Belga/RDM)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content