De 28-jarige Brit Christopher Froome heeft de eindzege in de 100e Ronde van Frankrijk op zak gestoken. De overwinning in de laatste etappe was voor de Duitser Marcel Kittel. Hij sprintte op de Champs-Elysées sneller dan André Greipel en Mark Cavendish. Sep Vanmarcke was op de nationale feestdag met een 22e plaats beste Belg.

Kittel mag met vier ritzeges op zak naar huis. Hij won ook de eerste, tiende en twaalfde etappe. Dit seizoen zit hij aan vijftien overwinningen.

Froome, winnaar van drie etappes, heeft in de eindstand 4:20 voor op de Colombiaan Nairo Quitana en 5:04 op de Spanjaard Joaquin Rodriguez. De Spanjaard Alberto Contador, met Froome als één van de twee topfavorieten gestart, strandde op de vierde stek, op 6:27 van Froome. De Tsjech Roman Kreuziger maakt op 7:27 de top vijf compleet.

Maxime Monfort is als 14e op 23:38 beste Belg in de eindstand. Jan Bakelants, geletruidrager na de tweede etappe op Corsica, is op 35:51 18e.

De Slovaak Peter Sagan, zondag vierde, is winnaar van het puntenklassement. Quintana won het berg- en het jongerenklassement, het Deense Saxo Bank, het team van Contador en Kreuziger, het ploegenklassement. (Belga/MI)

De 28-jarige Brit Christopher Froome heeft de eindzege in de 100e Ronde van Frankrijk op zak gestoken. De overwinning in de laatste etappe was voor de Duitser Marcel Kittel. Hij sprintte op de Champs-Elysées sneller dan André Greipel en Mark Cavendish. Sep Vanmarcke was op de nationale feestdag met een 22e plaats beste Belg. Kittel mag met vier ritzeges op zak naar huis. Hij won ook de eerste, tiende en twaalfde etappe. Dit seizoen zit hij aan vijftien overwinningen. Froome, winnaar van drie etappes, heeft in de eindstand 4:20 voor op de Colombiaan Nairo Quitana en 5:04 op de Spanjaard Joaquin Rodriguez. De Spanjaard Alberto Contador, met Froome als één van de twee topfavorieten gestart, strandde op de vierde stek, op 6:27 van Froome. De Tsjech Roman Kreuziger maakt op 7:27 de top vijf compleet. Maxime Monfort is als 14e op 23:38 beste Belg in de eindstand. Jan Bakelants, geletruidrager na de tweede etappe op Corsica, is op 35:51 18e. De Slovaak Peter Sagan, zondag vierde, is winnaar van het puntenklassement. Quintana won het berg- en het jongerenklassement, het Deense Saxo Bank, het team van Contador en Kreuziger, het ploegenklassement. (Belga/MI)